Olympus SP-700 med 3 tommers LCD

Se større bilder i produktguiden

I går skrev vi om Sony N1, som har fått 3 tommers skjerm. Sony fikk til det ved å ta bort nesten alle knappene på kameraet, og i stedet tilby trykkfølsom skjerm. Vi var litt skeptiske til den løsningen, da en del vanlige innstillinger vil bli vanskeligere å endre.

Olympus har løst det ved å ha et kamera som er litt bredere (men til gjengjeld litt lavere) enn Sony, og tilgjengjeld beholdt de viktigste knappene, slik man kan endre innstillinger, og navigere i menyer som på de fleste andre kameraer. Likevel har de fått plass til en skjerm på 7,6cm, eller 3 tommer, og med en oppløsning på 230 000 punkter.

Kameraet har et objektiv som gir brennvidder tilsvarende 38-114mm, og lysstyrken er på f/3,3-4,0. Zoomområdet er med andre ord likt Sony, mens lysstyrken er litt dårligere på vidvinkel, og en del bedre på tele. Men vi savner fortsatt bedre vidvinkel.

Kameraet tilbyr 24 motivprogrammer, og en del kreative og praktiske funksjoner. En av dem er fjerning av røde øyne i etterbehandlingen i kameraet. Dette er en funksjon som flere og flere tilbyr, og som er mye bedre enn en blinkende blits. Det er også funksjoner for å legg inn titler og dato, panorama-mulighet, og noe som ser ut som en mulighet for dobbelteksponering.

Se større bilder i produktguiden

På grunn av den store skjermen, er det plass til å gjøre ting man ikke har kunne gjøre før. Blant annet tilbyr Olympus muligheten for å vise små utgaver av de siste bildene du tok, mens du fortsatt kan bruke resten av skjermen som søker. Det gjør at hvis du skal ta flere bilder med samme utsnitt etter hverandre, så kan du se utsnittet på foregående bilder samtidig som du komponerer neste bilde. Smart.

Kameraet vil bli levert i fargene blått og sølv, og kommer i handelen før jul. Dette er en slags ”Limited Edition”, og vil bare bli produsert i et visst antall. I Norge vil det bare bli distribuert gjennom visse kanaler, og vil dermed ikke bli å få tak i over alt.

Veiledende pris i Norge er 3490,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen