Olympus SP-510 UZ Ultrazoom

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

I mengden av Olympus’ mange lanseringer i dag, har de også fått plass til et ultrazoomkamera. Ultrazoomkameraer har blitt svært populære blant de som ønsker seg store muligheter, men ikke vil dra på et speilreflekskamera. De fleste store produsentene har derfor slike modeller, så også Olympus. Nå har de lansert sin andre modell – oppfølgeren til SP-500 UZ.

Den nye modellen har mange av de samme spesifikasjonene, men har fått høyere oppløsning, som nå er oppe i 7 megapiksler. Optikken er den samme, med 10x optisk zoom, tilsvarende 38-380mm. Lysstyrken er svært god, med f/2,9-3,7

Du har alle vanlige manuelle funksjoner, slik som lukkerprioritet, blenderprioritet, full manuell eksponering, bulb (maks 15 sekunder), brakettering, manuell hvitbalanse og så videre.

Skjermen er på 6,4cm eller 2,5 tommer, men har bare 115 000 piksler. Til gjengjeld har kameraet også elektronisk søker med oppløsning på 201 000 piksler, slik at du kan bruke denne, dersom du synes skjermen blir for grovkornet.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Kameraet har støtte for RAW-format, som kan være en stor fordel for å få maksimalt utav bildene. De fleste kompaktkameraer er for trege til å håndtere RAW på en tilfredsstillende måte, og ofte tar det 15-20 sekunder mellom hver gang du får tatt et bildet i dette formatet. Hvordan dette fungerer på SP-510 vet vi ikke, men vi setter pris på at Olympus tilbyr funksjonen.

Batterikapasiteten er oppgitt til 630 bilder i henhold til CIPA-standarden. Det er svært mye, særlig fra fire AA batterier. Vi vet ikke hva slags batterier det da er målt med, men vi vet at Olympus noen ganger leverer med noen litt spesielle litium-batterier med svært høy kapasitet. Du kan uansett få tatt ganske mange bilder, selv med vanlige oppladbare batterier, og reservebatterier er ingen sak å ha i bakhånd.

Du kan sette ISO-verdien helt opp til 4000. Den innstillingen er kun tilgjengelig i oppløsninger opp til 3 megapiksler, for at ikke støynivået skal bli alt for høyt. Oppløsningen er likevel høy nok til å klare uskrifter i 13x18cm, dersom det ikke er for mye støy, eller andre faktorer som gjør det lite hensiktsmessig.

Du vil kunne kjøpe kameraet i løpet av september.

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen