Olympus sliter på børsen

Selskapet risikerer å bli tatt ut av handelen.

Det blir ikke mye ro å få for Olympus om dagen. Etter at den sparkede toppsjefen, Michael Woodford påpekte det han anså som uheldig finansiell praksis hos selskapet, har det bare ballet på seg.

Det viste seg at Olympus har forsøkt å dekke over et 20 år gammelt tap, blant annet ved å kjøpe opp firmaer for deretter å avskrive dem som verdiløse få måneder etter.

Det økonomiske rotet og den påfølgende etterforskningen har ført til at selskapet nå står i fare for å ikke rekke å levere resultatsrapporten som kreves for å ha selskapet notert på Tokyo-børsen.

Rapporten må leveres innen 14.november, hvis ikke risikerer selskapet rett og slett å bli tatt av børsen. Det vil i så fall bety at all handel med Olympus-aksjer vil bli stanset.

Aksjonærer vil se endring

Nå forlanger flere av de utenlandske Olympus-aksjonærene at hele Olympus-styret kastes ut – og at den sparkede sjefen Michael Woodford gis roret slik at han kan få skuta på rett kjøl igjen.

Flere av styremedlemmene har allerede fått fyken eller tatt sin hatt og gått, blant andre Olympus-president Tsuyoshi Kikukawa og visepresident Hisashi Mori.

Etter sigende vurderer Olympus' kreditorer å endre betingelsene for lånene de har gitt selskapet. Det kan potensielt være dårlig nytt for selskapet, som per dags dato har mistet tre ffiredeler av markedsverdien sin i forhold til hva verdien var før den økonomiske skandalen ble kjent.

Les også: Olympus ber om unnskyldning

(Kilder: Reuters, Amateurphotographer )

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen