Olympus slipper etterlengtet oppfølger

Olympus har annonsert sitt fjerde kamera i PEN-serien, E-PL2. Som det fremkommer av navnet er dette kameraet en etterfølger av det svært populære E-PL1, som ble lansert for rundt et år siden. Disse kameraene bruker Micro Four-Thirdssystemet, en teknologi som brukes i speilløse systemkameraer av Olympus og Panasonic.

Olympus har annonsert E-PL2, som er det fjerde kameraet i PEN-serien.
Olympus har annonsert E-PL2, som er det fjerde kameraet i PEN-serien.

E-PL2 ligner mye på sin forgjenger, men har et litt større batterigrep og et litt mer kantete utseende. Luken for den innebygde blitsen har blitt litt større, men det er på baksiden de største forskjellene kommer til syne. E-PL2 har større skjerm og knappene har fått nye plasseringer samt et rullehjul istedenfor 4-veiskontrolleren som sitter på E-PL1.

Les også: Nytt, lite systemkamera fra Olympus

Baksiden av E-PL2.
Baksiden av E-PL2.

På den tekniske siden har Olympus beholdt den 12 megapiksler store bildebrikken, men en ny LCD-skjerm på 7,6cm (3") og oppløsning på 460 000 punkter er på plass. Dette er en god forbedring fra skjermen på E-PL1, som bare var på 6,8cm (2.7"). ISO strekker seg fra 100-6400 og kameraet kan skyte film i HD med en oppløsning på 720p.

Kameraet selges med det nye kitobjektivet 14-42mm f3.5/5.6 (tilsvarende 28mm-84mm i 35mm) som skal gi raskere autofokus enn forgjengeren. Dette objektivet skal også være litt mindre enn det gamle kitobjektivet som ble solgt med de tidligere modellene i serien.

Les også: DIWA Gold til Olympus E-PL1

Olympus har også videreutviklet Live Guiden fra E-PL1. E-PL2s Live Guide II kan i tillegg til å vise effekter på bilder i Live View, også vise effekter ved filming i HD. Dette vil si at man kan endre fargetoner, metning og dybdeskarphet gjennom Live Guiden, som vil vises før man starter opptaket. E-PL2 har også de samme kunstfiltereffektene man kjenner fra de andre PEN-kameraene. Man kan velge mellom 6 filtre som gir en ekstra kustnerisk effekt ved HD-filming og stillbilder.

Les også: Akam tester MFT,NX og NEX

    I tillegg til E-PL2 slipper Olympus en del tilbehør til sine PEN-kameraer:
  • Tre nye objektivforlengelser som kan settes på det nye kitobjektivet:
  • Fish-eye konverter - Med en 120 graders fish-eye får man en ekstrem vidvinkel.
  • Vidvinkel konverter - Gir kitobjektivet et bredere bilde.
  • Makro konverter - Gjør om kitobjektivet til et makroobjektiv.

  • Makrolys - Festes i blitsskoen og har to armer med et lys i hver ende, slik at du kan belyse det du skal fotografere.
  • PENpal - En blåtann-modul som kan lagre opptil 2600 bilder, og sende disse til andre enheter via blåtann.

E-PL2 blir lansert i fargene svart, grå, hvit og rød, og blir lansert i løpet av januar 2011. Amerikansk utsalgspris er 599 amerikanske dollar, eller ca 3500 norske kroner. Med moms blir nok kameraet en del dyrere enn dette, men vi skal komme tilbake til pris når vi får denne fra Olympus.

Kilder:
www.olympus.no
www.dpreview.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen