Olympus sier opp 4000

Årsaken til kuttene er dårlige resultater i avdelingen for ”Imaging”, som innbefatter kameraproduksjonen. ”Resultatene skyldes at Olympus har bommet på markedstrendene, og gjort uheldige valg i produktutviklingen” sier presidenten i Olympus, Tsuyoshi Kikukawa. På toppen av dette kommer hardere konkurranse og dermed lavere marginer enn forventet. Olympus hadde et tap på nesten 700 millioner kroner forrige regnskapsår, men håper gå med overskudd igjen i andre halvdel av inneværende regnskapsår.

Kuttene, som omfatter nesten 30% av de ansatte i Imaging, vil bli gjennomført fram til september, og firmaet håper å spare nesten 180 millioner kroner i år. De aller fleste kuttene vil være lavt lønnede jobber i Kina. Ingen jobber vil bli kuttet i Norge, der Olympus gjør det meget bra, sier Øivind Grefslie, markedssjef i Olympus Norge.

Det er ikke sluppet noen pressemelding om dette enda, men da nyheten nådde markedet, falt aksjekursen med 3%. Det er med andre ord ikke noen voldsom dramatikk i dette, unntatt for de som rammes av oppsigelsene naturligvis.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen