Olympus oppgraderer nybegynnermodellen

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Olympus har etter hvert en lang rekke speilrefleksmodeller på markedet. Modellen som i dag oppgraderes er den minste og rimeligste av dem. E-420 blir erstattet av E-450.

Endringene er ikke veldig store. Kameraet får den samme størrelsen (det vil si at det fortsatt vil være det minste kameraet på markedet), samme byggekvalitet, samme bildebrikke og samme hastighet.

En liten oppgradering av et lite kamera. Olympus E-450
En liten oppgradering av et lite kamera. Olympus E-450

Til gjengjeld får kameraet bedre live view, kontrastbasert autofokus under live view, ansiktsgjenkjenning og skyggejusteringsteknologi. Det har også blitt plass til det Olympus kaller kunstfiltre, som er effekter som kan legges på bildene. Det er tre av disse, som bærer navnene ”pop art”, ”soft fokus” og ”pin hole”. Dette var en funksjon vi første gang så på Olympus E-30 i fjor høst. Støyfjerningsfunksjonen skal også være bedre.

Disse endringene har blitt mulig takket være en ny prosessor som heter TruePic III+.

Kameraet retter seg mot de som vil ha noe rimelig, og mot de som vil ha noe lite. Kameraet har de aller fleste funksjoner du ønsker deg, med et viktig unntak for bildestabilisator. Alle andre Olympus-kameraer har bildestabilisator på brikken, slik at de slipper å bygge det inn i alle objektiver. Når E-450 mangler dette, betyr det at du ikke får bildestabilisering.

Kameraet har ellers 10 megapiksler, 6,9cm (2,7 tommer) LCD-skjerm, alle vanlige manuelle og automatiske funksjoner, og tar alle FourThirds-objektiver.

Olympus E-450 blir tilgjengelig i mai, og får en veiledende pris på 4490,- for kamerahuset og et 14-42mm f/3,5-5,6 kit-objektiv. Det vil også være mulig å kjøpe kamerahuset alene, eller i en pakke med både overnevnte objektiv og en 40-150mm f/4-5,6. Disse pakkene har vi ikke priser på foreløpig.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen