Olympus oppgraderer Mju-serien

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Den minste modellen er en oppgradering av den eksisterende Mju-600. Den nye modellen, Mju 700, har, som navnet indikerer, fått økt oppløsningen til 7 megapiksler. Samtidig har Olympus økt sensorstørrelsen noe, for å unngå et større støyproblem.

Den nye modellen synes vi ser mye stiligere ut. Det er godt å se at Olympus har fått dreis på designene sine – de slet lenge med at kameraene var lite pene. Mju 700 er direkte lekkert.

Det er utstyrt med en 3x zoom, tilsvarende 37-111mm. Igjen har vidvinkelen blitt ofret til fordel for telen, og det kan by på problemer ved fotografering på trange steder. Lysstyrken er på f/3,4 på vidvinkel, og f/5,7 på tele. Dette er i best fall moderate verdier, men hjelper til å holde størrelsen på objektivet nede.

Til gjengjeld kan lysfølsomheten stilles fra ISO 64, og helt opp til ISO 1600. Hvis du reduserer oppløsningen til 3 megapiksler, kan du sette det til utrolige ISO 2500, som er mer enn noen annen produsent kan skilte med på et vanlig kompaktkamera noen gang. Olympus benytter det de kaller BrightCapture-teknologi, for å gjøre dette mulig. Så vidt vi har klart å bringe på det rene, består den i at kameraet reduserer oppløsningen på bildet når det blir tatt (slår sammen lyset fra flere CCD-elementer til en bildepiksel), for så å interpolere opp igjen til original størrelse. Dette gir dårligere detaljgjengivelse, men vesentlig mindre støy. Det er et interessant alternativ til bildestabilisator, men vi ville gjerne sett begge deler.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Skjermen er på 6,4cm (2,5 tommer), men består bare av 115 000 piksler. Vi synes det er lite, og har sett andre kameraer fra Olympus med fantastiske skjermer med høyere oppløsning, så det er litt skuffende. Til gjengjeld hevder olympus at skjermen er 4 ganger mer lyssterk enn andre skjermer (hva de nå mener med det), så den bør fungere bra i vanskelige lyssituasjoner.

Dette er et kamera for de som vil ha noe lite og lekkert, som tåler regn, eller at noen søler på det. Med tilsynelatende gode egenskaper i mørket, vil det være svært attraktivt for mange.

Kameraet er ventet på markedet tidlig i vår, til en veiledende pris av 2790,- kroner. Introduksjonen av dette kameraet betyr ikke slutten for Mju 600, men den vil bli redusert i pris. Vi tror vi vil kunne se Mju 600 til under 2000 kroner snart, og det vil i så fall bryte en grense for et såpass avansert kamera. Digitalkameraer er i ferd med å bli billig.

Mer informasjon om Olympus Mju 700 finner du i produktguiden
På neste side finner du informasjon om den vanntette modellen Mju 720 SW

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen