Olympus Mju vanntett til 10 meter

Olympus Mju-serie består av værbeskyttede kameraer som tåler regn og sludd, og du kan til og med miste dem i vannet et øyeblikk, uten at de tar skade av det. I fjor introduserte de også noen kameraer som var ordentlig vanntette, så du kunne bade med dem og dessuten støtsikre. Den første modellen, Mju 720SW var vanntett til 3 meter. Etterfølgeren klarte seg til 5 meter, og det holder til snorkling for de fleste.

Mju 770SW
Nå har de lansert Mju 770SW som er vanntett til hele 10 meter, så du kan bruke det som undervannskamera ved moderat dykking. Kameraet er i tillegg støtsikkert for fall fra opptil 1,5 meter. Dette er med andre ord en robust greie. Selv om det fungerer helt fint til all slags bruk blir det nok et nisjekamera, siden det er få som trenger kamera som er vanntett til 10 meter.

Vi har testet Mju 720SW, og konklusjonen var at det var litt for tregt, hadde litt for dårlig skjerm og litt for lav bildekvalitet i forhold til andre kameraer med tilsvarende pris og spesifikasjoner. På Mju 770SW, har i hvert fall skjermen blitt forbedret. Vi vet ikke om andre områder det er gjort endring på, for vi kan ikke lese noe om hastighet og bildekvalitet ut fra en spesifikasjonsliste. Men vi kan håpe at det er gjort endringer også her.

Kameraet har 7 megapiksler og 3x optisk zoom i en ganske kompakt og lekker innpakning. Endringen i størrelse fra Mju 725 er ca en halv millimeter i alle retninger.

Mju 760 har fått bildestabilisator
Mju 760 har fått bildestabilisator

Mju 760
Olympus lanserte også et mer normalt kamera – Mju 760, som er etterfølgeren til det populære Mju 700. Her har det ikke skjedd så veldig mye, bortsett fra at kameraet har fått bildestabilisator, og blitt litt tykkere.

Men til dette kameraet har Olympus laget en så fantastisk pressemelding, at vi tenkte at i stedet for å utbrodere mer, overlater ordet til Olympus:

  • Med Olympus µ 760 kan du uttrykke din individualitet med stil, mens du fanger inn livets uforglemmelige øyeblikk.
  • Det lekre og værbestandige* kamerahuset leveres i tre iøynefallende farger og har absolutt ingen begrensninger.
  • Det som er viktig i livet ditt, kan du ta vare på med Olympus µ 760.

Dette var bare fra første avsnitt i pressemeldingen, og slik fortsetter det. Vi må bare stille noen spørsmål til Olympus:

  • Dersom dere selger så mye av dette kameraet som dere ønsker, hvor mye individualitet får man da uttrykt?
  • Hvis kamerahuset har absolutt ingen begrensninger, så ønsker jeg meg en 5 tommers skjerm og cola-automat innebygd. Kan jeg få det?
  • Kameraet må være vanvittig stort hvis det skal kunne ta vare på alt som er viktig i livet mitt, for det er ganske mye. Jeg beklager, Olympus, men et bilde av noe som er viktig for meg er ikke det samme som det som faktisk er viktig for meg.

Ja, vi skjønner også at dette er språklig frihet for å uttrykke hvor fantastisk godt kameraet er, men dette er svulstig, helt på grensen til kvalmende, og er akkurat den typen språk jeg tok opp i en artikkel for et par dager siden.

Uansett, så ser kameraet fint ut det, og forbedring av Mju 700 bør tilsi et meget godt kamera. Du vil kunne kjøpe det i slutte av februar eller begynnelsen av mars, og det får en veiledende pris på 2590,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen