Olympus Mju med 10 MP og ISO 6400

Annonsør­innhold
Les hele saken »

 

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Vi har etter hvert sett en del kameraer med 10 megapiksler. Så vidt vi kan se ut fra spesifikasjonene, er denne ganske lik Mju 700, men er noe større og tykkere. Vi er ikke så sikre på at det er noen stor fordel å gå opp fra 7 til 10 megapiksler. Kameraet har riktignok større sensor, slik at det antakelig ikke blir så mye mer støy, men man får et kamera som antakelig er tregere, fordi det må behandle mer data, det krever større minnekort, og mer av datamaskinen du kanskje skal bruke til etterbehandling, og mer lagringsplass for sikkerhetskopier. Det man får igjen er hovedsakelig høyere oppløsning, som det ikke er sikkert at optikken klarer å følge med på.

Olympus Mju 1000 er lansert som toppmodell i serien, men vi ville nok heller hatt et mer kompakt 7 megapiksels kamera med 5x zoom, så hva som er det beste kameraet må bli en individuell vurdering.

Mju 1000 har muligheten for sette den høyeste ISO-verdien vi noen gang har sett på et digitalt kamera, nemlig ISO 6400. Ikke engang digitale speilreflekskameraer tilbyr dette. Olympus får det til ved å redusere oppløsningen til 3 megapiksler ved de høyeste ISO-verdiene. Vi vet ikke hvordan resultatet blir, men med såpass redusert oppløsning, bør det være mulig å få et tilfredsstillende resultat.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Kameraet har en såkalt ”Perfect Fix”-funksjon, som analyserer bildet, og ved bare å trykke på en knapp, vil kameraet optimalisere bildet for deg. Hvis dette er godt implementert, vil det være en svært nyttig funksjon for mange. Funksjonen kan fjerne røde øyne, lyse om mørke områder, optimaliserer farger og så videre.

For ytterligere å forenkle det hele, har kameraet også en hjelpefunksjon innebygd, så du til enhver tid kan få informasjon om hva de ulike innstillingene gjør. Dette er nyttig særlig når du er på tur uten bruksanvisning, men det kan også gjøre det overflødig å bruke bruksanvisningen over hodet.

Olympus Mju 1000 vil være på markedet i oktober

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen