Olympus Mju Digital 800 – 8 MP

Se større bilder i produktguiden

Vi ser nå at de små kompaktkameraene begynner å komme med 8 megapiksler. Ricoh var først ute i slutten av april. Nå kommer også Olympus, og vi regner med at resten av bransjen følger etter. Hvor vidt dette er nødvendig/hensiktsmessig, skal vi ikke si, men det er helt klart at det er det markedet ønsker seg, og da er det det markedet får. Høyere oppløsning fører til mer støy på bildene. Vi tror mange ville foretrukket 6 megapiksler, og mindre støy. Mange nye speilreflekskameraer har bare 6 megapiksler, nettopp på grunn av dette.

Designet på kameraet er tro mot det opprinnelige Mju-designet, og er et ganske stilig kamera i metall. Det setter ikke rekorder i liten størrelse, men det vil ikke ha problemer med å gli ned i en liten jakkelomme. Når kameraet er slått av, dekkes objektivet av et metallokk med gummipakning, som gjør kameraet ganske vantett (det skal være mulig å miste det i vann uten at det tar skade). Dette lokket trekker seg til siden når du slår på kameraet. En bra løsnig.

En av de store nyhetene med dette kameraet er funksjonene for å fotografere i dårlig lys. Hvis du velger nattmodus, vil kameraet automatisk øke ISO-verdien (lysfølsomheten), og redusere oppløsningen, for å redusere støymengden. Dette er bedre enn å bruke blits, for blits vil ofte ødelegge stemningen. Ved innendørsfotografering, kan den gjøre tilsvarende, men med blits, for å sikre at hele rommet blir opplyst. Det er nødvendig, da de interne blitsene på kompaktkameraer alltid har svært moderat styrke. Her ser vi en fordel med den høye oppløsningen, fordi kameraet har mulighet til å redusere den ved behov, uten at det nødvendigvis går ut over bildekvaliteten.

Se større bilder i produktguiden

LCD-skjermen er på 6,4cm (2,5 tommer), og har en oppløsning på 215000 piksler. Det er veldig bra, og gjør det mye lettere å vurdere skarphet på bilder man tar. Det skal også være veldig høy kontrast på skjermen, og dermed bør den fungere bra under vanskelige lysforhold.

Videofunksjonen er noe begrenset, i og med at du ikke kan ta opp mer enn 15 bilder per sekund i VGA kvalitet.

Objektivet er av den vanlige typen som kommer ut når du slår på kameraet. Det har brennvidder tilsvarende 38-114mm, og maksimal lysstyrke på f/2,8-4,9. Det er med andre ord ikke spesielt lyssterkt på tele. På vidvinkel er det som de fleste andre. Men vi savner mer vidvinkel.

En fin funksjon som begynner å komme i digitalkameraer, og som Olympus også har inkludert i dette, er ordentlig hjelpefunksjon. Her er det veiledning til hvordan man bruker alle funksjonene i kameraet. Dette vil hjelpe brukerne til å utnytte kameraet bedre, og til å lære mer om fotografering. Bra, Olympus.

Kameraet er ventet på markedet i juli, og har anbefalt utsalgspris i USA på ca $450.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen