Olympus Mju 780

Tidligere i vinter lanserte Olympus nye modeller med en rekke nyvinninger vi ikke hadde sett tidligere. Denne gangen er det ikke så store forbedringene som er gjort, men et par ting vi har irritert oss over i lengre tid, og som vi gang på gang har påpekt som mangler, er rettet.

Mju 780 er fortsatt et ganske lekkert kamera i svart metall. Det har 7 megapiksler og 5x optisk zoom, og tar dere en kikk på artikkelen om Mju 750, så ser dere flere detaljer.

Det som er nytt, så vidt vi kan se, er følgende:

  • For første gang kommer et Olympus-kamera med USB 2.0 Hi-Speed, det vil si at vi kan forvente overføringshastigheter fra kameraet til datamaskinen på flere megabytes pr. sekund. Tidligere ble kun Full-Speed støttet, noe som ga samme hastighet som USB 1.1 – i praksis ca 0,8 MB/s.
  • Mju 780 er i stand til å ta opp video i 640 x 480 piksler med 30 bilder pr. sekund, slik alle andre kameraer har vært i stand til i årevis. Dette er også nytt for Olympus. Mju 750 kunne ikke dette.
  • Kameraet har også fått såkalt skyggejusteringsteknologi. Det betyr at i et motiv med store kontraster, der du ofte ser at deler av bildet blir for mørkt, kan kameraet nå gjøre disse områdene lysere, så det hele ser mer ut slik øyet oppfatter det. Vi har sett tilsvarende fra andre produsenter, men setter pris på at flere adopterer dette.

Ellers har kameraet 6,3cm (2,5 tommer) LCD-skjerm, som skal fungere godt i dårlig belysning. Den har optisk bildestabilisator som kan kombineres med høy ISO-verdi for å motvirke bevegelser både i kameraet og i motivet, for på den måten å sikre et skarpt bilde.

Da vi testet Mju 750 syntes vi kameraet var ganske tregt. Olympus oppgir ikke at det er endringer der, men siden de nå har en prosessor som kan håndtere video bedre, kan det også være at den kan gjøre andre ting raskere.

Vi var godt fornøyd med Mju 750, og dette ser ut til å være et bedre kamera, selv om oppgraderingene er ganske beskjedne.

Kameraet er ventet på markedet i slutten av april, og får en veiledende pris på 3490,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen