Olympus Mju 740 og 750

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av Mju 740 i produktguiden

Mju-serien kjennetegnes ved at alle modellene er beskyttet mot vær og vind, og du kan til og med miste kameraet i vann, uten at det går i stykker, dersom du er rask med å fiske det opp igjen.

De to ny modellene Olympus Mju 740 og 750 er nesten identiske. De eneste forskjellene er at 750 har en bildestabilisator på CCD-brikken, og veier 6g mer. Det er også litt forskjell på fargene de kommer i. 740 blir levert i sølv, rødt eller blått, mens 750 kommer som sølv eller svart.

Designmessig er det lite som skiller dem fra Mju 700, men det har fått litt andre dimensjoner – mest merkbart er det at det har blitt litt tykkere. Dette skyldes at i stedet for den tradisjonelle 3x zoomen, har disse nye modellene fått hele 5x zoom. Brennvidden tilsvarer 36-180mm, noe som er meget raust, men ikke så raust at de spanderte på oss litt vidvinkel – jaja. Til tross for det økte zoomomfanget, har lysstyrken blitt bedre enn før. Den er nå f/3,3-5. Oppløsning og sensorstørrelse er det samme som før.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av Mju 750 i produktguiden

Skjermen har fått høyere oppløsning, og har nå 215 000 piksler, noe som er bra på en 6,3cm (2,5 tommer) skjerm.

Det eneste vi synes er rart, er at videofunksjonen fortsatt bare gir deg 15 bilder i sekundet i 640 x480. Nesten alle andre produsenter har kameraer som gir 30 bilder i sekundet i denne prisklassen.

I likhet med de fleste andre produsenter (med noen hederlige unntak), så leveres ikke Olympuskameraene med norske menyer. Men du kan enkelt laste slike ned fra internett, via medfølgende programvare, og på den måten få norske menyer i kameraet.

Oppløsningen er, som før, 7 megapiksler, og høyeste ISO-verdi er 1600.

Kameraene blir tilgjengelig i løpet av september, men vi kjenner ikke prisen ennå.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen