TEST: Olympus Mju 1020
Test

Olympus Mju 1020

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Introduksjon

Da Olympus lanserte Mju 840, Mju 1010 og Mju 1020 tidligere i år så vi med glede på nyheten om blant annet forbedrede linseelementer. Litt skuffende var det at Mju-serien for første gang kom uten værsikring. Olympus er fra før av kjent for å legge vekt på utseende, og dette kan tyde på at de i større grad henvender seg til den motebevisste bruker. Mju 1010 og 1020 er så og si identiske kameraer bortsett fra små kosmetiske ulikheter og bedre skjerm på sistnevnte. Igjen en indikator på at det er forfengeligheten det markedsføres i og ikke tekniske forskjeller. Den kraftige zoomen - det største omfanget i klassen - får oss til å håpe at disse kameraene kanskje likevel har noe ekstra.

Les hele testen her.

Fysisk

Skjermen er lyssterk men ikke bedre enn hos konkurrentene og den samler lett fett. Kameraet er stort sett solid konstruert men er ikke værtett. Batteriet har akseptabel stamina, men varsler lavt batteri alt for sent. Objektivet har gode teleegenskaper (x7), ikke like godt spesifisert når det gjelder lysstyrke.

I bruk

Olympus Mju 1020 er spekket med funksjoner, noen nyttige og artige, som for eksempel skyggejustering og panoramaprogram innad i kameraet. Kameraet produserer makrobilder med meget god fortegning. Kameraet er dessuten imponerende raskt i oppstart. Litt omstendelig menyoppsett men tilbyr til gjengjeld bakopplyste funksjonsknapper.

Bildekvalitet

Dessverre kameraets svakeste side, etter som zoomferdighetene inviterer til litt mer seriøs fotografering. Viser grei oppløsning i vår studiotest men vasne resultater ute i virkelighetens verden, spesielt ved vidvinkel. Bildene skjemmes av kromatisk feilbrytning og taper konkurransen om detaljgjengiving for sammenligningsmodellene.

Konklusjon

 

 


  - Bakopplyste funksjonsknapper - Generelt omstendelig brukergrensesnitt
  - 7x zoom (småbilde = 37-260 mm) - Lyssvakt objektiv
  - Egen knapp til skyggejustering - Skrur av panoramafunksjon og selvutløser etter hver eksponering
  - Lekkert kamera - Ikke værsikret
  - Gode makroferdigheter - Bildekvalitet under gjennomsnittet

 

Bildegallerier

Se bilder tatt med Olympus Mju 1020 i galleriet.

 

Olympus µ 1020

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen