Olympus Mju-9000

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Introduksjon

 

Akam vil de nærmeste ukene test fire kameraer i klassen med kompakte ultrazoomodeller. Først ut er Olympus Mju-9000, og de andre modellene vi skal teste er Canon SX200 IS, Panasonic TZ6 og Samsung WB500.

Olympus har vært med både i ultrazoommarkedet og kompaktmarkedet i mange år, og Mju-navnet har vært i bruk helt tilbake til filmens dager. Denne gangen tester vi Mju-9000 som kombinerer 10x zoom med et ganske kompakt kamerahus.

Mju-9000 er egnet for den som ønsker seg et kamera med masse automatikk, men bryr seg mindre om full manuell kontroll. Dette gjelder forøvrig de fleste modellene i denne klassen. Nøkkeltall er 28-280mm zoom, 12 megapiksler og vel 200 gram inklusiv batteri og minnekort. Høres dette interessant ut bør du lese resten av testen her.

 

Fysisk

Mju-9000 virker solid med kamerahus i metall og er imponerende lite i forhold til zoomområde. Knapper og ratt er små og grep mangler, men er lommeformat og mye zoom de viktigste egenskapene er det et greit kompromiss.

I bruk

Mju-9000 gir rimelig rask respons i de fleste sammenhenger og fokushastigheten er av de beste i klassen, spesielt i godt lys. Når det gjelder funksjoner og finesser har kameraet masse automatikk, men er ganske ribbet for manuelle overstyringsmuligheter.

Bildekvalitet

Bildekvaliteten holder fint til bruk på skjerm og mindre kopier, men virker ganske soft ved kraftig forstørrelse sammenlignet med flere av de nærmeste konkurrentene. Egenskaper ved høy Iso er heller ikke blant de beste.

Konklusjon

 

 


  - Bra byggekvalitet - Lite manuelle muligheter
  - Kompakt for å ha 10x zoom - Bildekvalitet dårligere enn konkurrentene
  - Bildestabilisator - Bildekvalitet ved høy Iso
  - Rimelig raskt - Videomodus i forhold til konkurrentene
      - Kun 12 sek selvutløser
         
         

Bildegallerier

Se bildene vi har tatt med kameraet i galleriet.

 

Olympus µ-9000

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen