Test

Olympus Mju-7010

Introduksjon

Vi har testet en rekke såkalte ultrazoomer de siste månedene. Dette dreier seg om kameraer med objektiver spesifisert til over 10x zoom. Her varierer kvaliteten. Da vi sammenlignet Olympus’ seneste bidrag i denne kameraklassen, Mju-9000, likte vi byggekvalitet og størrelse, men ble dessverre ikke overbevist av bildekvaliteten. Olympus har tilført mye spennende innen speilrefleks og micro 4/3-formatet, men med de rimeligere ultrakompakt-modellene har de tydeligvis fremdeles arbeid foran seg.

Olympus har presset inn mye zoom og 12 megapiksler i Mju-7010. Med 7x zoom kvalifiserer ikke kameraet til ultrazoomklassen, men der zoomen ikke rekker lenger enn 196 mm er kamerahuset desto mer kompakt og prisen relativt lav. Forventningene er ikke på topp, men derfor hadde en positiv overraskelse vært desto bedre.

Les hele testen her.

Fysisk

Flere teksturer, materialer og farger gir Mju 7010 et litt sammensatt førsteinntrykk. Kameraet er lite med tanke på det forholdsvis heftig spesifiserte objektivet, men det kjennes også litt billig i hånda. Lite nok til å få plass i de fleste lommer. God vidvinkel og litt uvanlig tele for et så lite kamera: 28-196 mm. Ikke blant de mest lyssterke. 170 bilder per oppladning er langt under dagens gjennomsnitt. Med 6,8 cm - mot 7,6 cm er skjermen litt mindre enn hos forgjenger, Mju-7000. Helt grei lysstyrke og innsynsvinkel. 230 000 bildepunkter er ikke spesielt imponerende i dag.

I bruk

Den store funksjonelle fordelen hos Olympus Mju-7010 må sies å være det nokså uvanlige zoomområdet objektivet tilbyr. Ellers er det et ganske standard kompaktkamera, med 15 ferdiginnstilte scene-modi, magiske filtre og panoramafunksjon. Optisk bildestabilisator er et pluss, men denne kombineres med automatisk økning av ISO i dårlig lys. Med autofokus følgemodus kan du ved et trykk på fireveisvelgeren låse fokus på bevegelige motiver. Bakopplysningen av funksjonsknappene gjør fotografering i mørket veldig mye lettere.

Bildekvalitet

Ved lave ISO-tall er problemet sløv detaljgjengivelse. Fra 400 ISO blir støy det største problemet, spesielt ved 1600 ISO der vi ser mye fargestikk. Best hjørneskarphet ved maks tele, best senterskarphet ved vidvinkel. Lite kromatisk feilbrytning og relativt god auto-hvitbalanse.

Konklusjon

 

Er du ute etter et kamera som får plass på lomma med moderat vekt og samtidig brennvidde utover det normale, bør Olympus Mju-7010 vurderes. Med et objektiv spesifisert til 28-196 mm har Mju-7010 brennvidder som nærmer seg ultrazoomerne. Med 144 gram og ytre mål på 98 x 56 x 26 er det samtidig nettere enn flere normalzoom-kompaktkameraer. Når vi studerer bilderesultatene, begynner vi likevel å tenke at det tross alt hadde vært ganske greit med noe litt større, kanskje til noen hundrelapper mer, men også bedre. Olympus Mju-7010 vinner på vekt og størrelse. Er bildekvalitet og ergonomi viktig, anbefaler vi en titt på alternativene.

 


  - Bakopplyste knapper - Sammensatt og litt "tacky" kamerahus
  - Meget gunstige brennvidder til vidvinkel og telefoto - Laber batterikapasitet
  - Optisk bildestabilisator... - ..kombinert med støyskapende ISO-justering.
  - Relativt raskt - Sløve bildeprestasjoner, der skarphet avhenger mye av brennvidde

 

Bildegalleriet

Se bilder tatt med Olympus Mju-7010 i galleriet.

 

Olympus µ-7010   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen