Olympus lanserer nye speilreflekser

Olympus har ertet oss en stund med bilder som dette og dette som antyder at de har nye speilreflekser på gang, og ryktene om hvilke og hva har svirret på nettet i ukesvis. I dag er endelig dagen kommet da vi kan bekrefte og avkrefte ryktene, alt etter som.

Først må vi bare beklage overfor de som har ventet med lengsel og spenning på en etterfølger til Olympus E-1. Den kom ikke denne gangen, og i følge våre kilder i Olympus vil den ikke komme med det første heller. Vi får imidlertid løfte om at den vil komme før året er omme, så ventetiden blir i det minste begrenset. Hold ut, olympiere!

Ellers kan det nevnes at Akam vil være til stede på PMA '07 til uken og være blant verdens første nettsteder som får kladde på de nye Olympusene torsdag morgen, Las Vegas-tid. Rapport med førsteinntrykk kommer snarest mulig etterpå.

Alternativ tekst mangler
Olympus E-410
Alternativ tekst mangler
Olympus E-410

Først ut er nykommeren Olympus E-410 som erstatter E-400. Endringene blir ikke store, og blant annet forblir oppløsningen på 10 megapiksler. E-410 får imidlertid ny bildeprosessor, noe som vi håper kan føre til forbedrede støyegenskaper. Den eneste oppdateringen som er virkelig spennende på dette kameraet må sies å være at det får LiveView - med fungerende autofokus. Det var sikkert ikke uten et stikk av tilfredshet at Olympus for kort tid siden kunne konstatere at Canons nye toppmodell EOS 1D Mk III ikke hadde fungerende AF ved LiveView. LiveView vil for de som ikke har gjettet det ennå si at man kan vippe opp speilet og komponere bildet på kameraet skjerm. Ingen revolusjon, men absolutt en nyttig funksjon for makrofotografer som er lei av grus i nesa.

En annen gledelig nyhet er selvsagt også at prisen faktisk går ned et hakk. E-400-dobbeltkittet med 14-42mm og 40-150mm objektiver lå kort tid etter lanseringen på ca kr 9000,-, og tilsvarende for Olympus E-410 blir antydet av Olympus til å lande på kr 7990,-. Veiledende pris for bare kamerahuset vil bli kr 6490,-. Hvis man vil ha med et kit-objektiv på 14-42mm må man legge på en femhundrelapp ekstra.

Sammenlign E-400 og E-410 her.
Alternativ tekst mangler
Olympus E-510
Alternativ tekst mangler
Olympus E-510

Om oppgraderingen av E-400 ikke var så enorm, så er oppgraderingen av Olympus E-500 desto større, naturlig nok, siden det her er snakk om et eldre kamera. Faktisk vil E-510 bli praktisk talt likt Olympus E-410 i det indre, og eneste forskjell mellom dem vi bli ytre dimensjoner. Ja, også det faktum at E-510 får bildestabilisering på sensoren da. Hvilken løsning Olympus har valgt her er for øyeblikket uvisst, men interessant er det at praktisk talt alle speilrefleksprodusenter unntatt Nikon og Canon nå tilbyr denne funksjonen. Det kan bli spennende å se hva som skjer på dette området i fremtiden.

Veiledende pris for et E-510 kamerahus ser ut til å lande på kr 6990,- mens enkelt- og dobbeltkit vil, akkurat som med Olympus E-410, bli henholdsvis kr 500,- og kr 1500,- dyrere.

Sammenlign E-500 og E-510 her.

For de spesielt interesserte gjengir vi pressemeldingene fra Olympus angående E-410 og E-510 på de neste sidene, men vi må advare mot et generelt dårlig språk som til tider er pretensiøst på (og over) grensen til det latterlige.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen