Olympus lanserer digital Mju

Det er uten tvil Olympus som står for nyårets mest spennende kameranyhet.

I løpet av april måned vil Olympus komme på markedet med en digital versjon av bestselgeren Mju.

De analoge Mju-kameraene har fått meget gode kritikker i tester, og har stått for en unik kombinasjon av kompakt størrelse, lyssterke objektiv og god bildekvalitet. Dette har ført til at serien har blitt verdens mest solgte kameraserie, med ca. 24 millioner solgte eksemplarer.

Olympus har vært på det digitale markedet i mange år, men har til nå ikke satt Mju-merket på noe digitalt kamera. Olympus mener tydeligvis at tiden nå har kommet, for 2 digitale modeller er nå rett rundt hjørnet.

Mju Digital 300 og 400 blir svært kompakte, og laget i metall. Kameraene vil derfor konkurrere i Ixus-klassen. Noe av grunnen til den lille størrelsen er at kameraet benytter de knøttsmå XD-minnekortene.

Som navnene antyder, vil Mju 300 være utstyrt med en bildebrikke på 3 Megapiksler, mens Mju 400 får 4 Megapiksler.

Til tross for størrelsen er kameraene utstyrt med en 3x optisk zoom tilsvarende 35-105 mm. Objektivet har en lysstyrke på middelmådige F3.1-5.2.

Kameraene er utstyrt med en 1.5 tommers LCD-skjerm med 134 000 piksler. LCD-skjermen vil dermed ikke egne seg for å vurdere skarphet i bildet under fotografering, i likhet med de fleste andre kameraer.

Av egen erfaring vet jeg at LCD-skjermene til Camedia C-5050 og C-4000 ikke er blant de aller beste i sterkt sollys og mørke forhold; at Digital Mju er utstyrt med optisk søker kan tyde på at det samme gjelder for disse kameraene.

På Mju Digital kan man velge mellom sceneprogrammene portrett, selvportrett, nattmodus, landskap og nattlandskap. Kameraet har selvsagt automatisk hvitbalanse, men man kan også velge mellom 4 forhåndsdefinerte innstillinger. Helmanuell hvitbalanse finnes ikke.

Kameraet selges med oppladbart Lithium Ion batteri som kan lades opp på to timer.

Pressemeldingen fra Olympus UK er vedlagt under.

Kommentarer eller spørsmål? Bruk forumet vårt!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen