Illustrasjonsfoto: Istockphoto

Olympus kobles til mafiaen

Kan ikke redegjøre for flere milliarder dollar.

Olympus er under etterforskning etter å blant annet ha utbetalt rekordhøye honorarer til finansrådgivere i forbindelse med overtakelse av flere selskaper.

Olympus selv har i etterkant hevdet at de høye honorarene var et forsøk på å skjule tap fra begynnelsen av nittitallet.

I et skriv New York Times har fått tak i, går etterforskerne derimot langt på vei med å antyde at mye av pengene har forsvunnet ut til den japanske mafiaen, Yakuzaen.

Ifølge skrivet skal det være snakk om nærmere 6,25 milliarder dollar Olympus skal ha betalt for tvilsomme selskapsovertakelser, investeringer og rådgivningshonorarer. Dette er en betydelig høyere sum enn de opprinnelige 1,5 milliarder dollarene det i utgangspunktet var snakk om.

Av disse 6,25 milliarder dollarne, skal rundt 4,9 av dem ikke være gjort rede for.

Stråselskaper

Etterforskerne skal, ifølge skrivet, anta at over halvparten av denne summen har blitt kanalisert til organisert kriminalitet, inkludert til den største mafiaen i Japan. Om Olympus har vært klar over koblingen til mafiaen, går derimot ikke frem av skrivet.

Det påstås at Olympus kan ha blitt utsatt for utpressing av mafiaen for å holde skjult det opprinnelige tapet selskapet prøvde å dekke over.

Blant selskapene Olympus skal kjøpt opp og kort tid senere ha avskrevet som verdiløse, beskriver etterforskerne tre selskaper som etter sigende skal ha vært stråselskaper med kobling til organisert kriminalitet.

I tillegg skal deler av det gigantiske honoraret et selskap på Cayman-øyene fikk i forbindelse med overtakelsen av Gyrus ha gått til investeringsfond som også har koblinger til organisert kriminalitet, hevdes det i skrivet.

Olympus nekter for enhver befatning med mafiaen. Det er også verdt å nevne at ingen i Olympus foreløpig har blitt siktet for noe kriminelt.

Les også: Olympus sliter på børsen

(Kilde: New York Times )

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen