Olympus IR-300 og S-DVD-100

Til Photokina-messen i fjor høst lanserte Olympus et system som gjorde det mulig for kameraer å kommunisere med annet periferiutstyr uten å koble dem via en datamaskin. De kalte systemet for Easy Imaging System, og lanserte på det tidspunktet et kamera, en harddisk og en liten sublimeringsskriver

Nå har Olympus lansert ett kamera til i serien, IR-300, og en DVD-brenner, S-DVD-100, sånn at man kan brenne bildene for arkivering eller distribusjon.

Kameraet har en oppløsning på 5 megapiksler og har fått en 3x zoomlinse med brennvidder tilsvarende 38-114. Dette er i videste laget, og vi hadde helst sett at det hadde større vidvinkel.

Kameraet har minimalt med manuelle funksjoner, men det er helt i tråd med konseptet med et kamera du kan koble til periferienheter uten å bruke PC. Dersom du var interessert i å knote med manuelle funksjoner ville sjansen vært stor for at du også hadde interesse for å etterbehandle bildene.

Kameraet har fått 2 tommers skjerm, og hvis du vil ha menyene på andre språk enn det som ligger i kameraet, kan du laste ned andre språk, deriblant norsk, fra Olympus sine hjemmesider.

DVD-brenneren er en to-lags 8x DVD +/-RW brenner som støtter Easy Imaging System, i tillegg til at den har USB-porter for tilkobling til PC eller andre Easy Imaging System enheter. Vi registrerer at brenneren dessverre ikke har mulighet for å gå på batteri. Men hvis du er et sted med strøm, er dette en fin måte å frigjøre plass på minnekortet, samt å sikre dataene sine.

Ut fra spesifikasjonene ser det ut som dette er en utmerket ekstern DVD-brenner. Dessverre har vi ikke fått noe bilde av enheten, men størrelsen er 18 x 15 2.3cm, så den er på størrelse med en vanlig discman.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen