Olympus gir deg alt i ett

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Litt tykkere enn E-420.
Litt tykkere enn E-420.

Den nye modellen E-620 er et avansert speilreflekskamera med høy byggekvalitet, vridbar skjerm, bildestabilisator på sensoren, 12 megapiksler, Live view og omtrent alt du ønsker deg. Det er pakket inn i et hus som bare er litt større enn E-420, som er det minste speilreflekskameraet på markedet i dag.

Hvis du har små hender, eller ønsker deg et kompakt system, er dette helt glimrende. Prismessig vil den ligge mellom E-520 og E-30, og på sikt regner vi med at E-5xx-serien blir rimeligere mens E-4xx-serien blir erstattet av MicroFourThirds. Veiledende pris på kamerahuset er 6299,- kroner. Du får det også som kit for 6999,-, eller som dobbeltkit med både normalzoom og telezom for en tusenlapp mer. For samme pris, altså 7999, kan du også få huset sammen med 25mm pannekakeobjektiv. Dette er veiledende priser, og gateprisen blir nok en del lavere enn dette. Men det blir nok slutten av april før du kan få kjøpt det.

E-620 skal gjøre omtrent akkurat det samme som E-30. Den har det samme bildesystemet, med samme bildebrikke og prosessor, men litt færre fokuspunkter (7 mot 11), litt lavere hastighet på seriebilder (4 bilder pr. sekund mot 5) og et par andre små detaljer.

Grepet på E-620 er naturligvis mindre enn på E-30, men det er bedre enn på E-420. Kvalitetesfølelsen er også svært mye høyere enn på E-420, så dette virker som et skikkelig solid kamera, til tross for størrelsen.

Skjermen har samme størrelse som på E-30 – 2,7 tommer – og er dreibar i alle retninger. Det er få produsenter som tilbyr dette, men det er svært nyttig i mange sammenhenger.

Skjermen er vridbar i alle retninger.
Skjermen er vridbar i alle retninger.

Nytt i E-620 er det Olympus kaller ”Pop-art”-filtre. Dette er effekter som kan legges på bildene – effekter som softfokus, pin-hole, grainy film m.fl. Avanserte brukere vil vel helst gjøre sånt i etterkant, men det kan sikkert være gøy for mange å eksperimentere med.

Stort kamera i liten innpakning?
Stort kamera i liten innpakning?

Søkeren i kameraet er ikke av de største. Den er litt mindre enn i E-30, men litt større enn i E-420. Det er noe av prisen man betaler når man skal ha et lite kamera.

Vi tror Olympus har en vinner her. De utnytter FourThirds-systemet til det fulle, og tilbyr noe som bør tilfredsstille de aller fleste i en svært attraktiv innpakning.

Dessverre fikk vi ikke ta bilder med det eksemplaret vi fikk leke med en kort stund, men vi kommer garantert tilbake med en ordentlig test.

Her kan du sammenlikne E-620, E420 og E-30

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen