Olympus E-300 annonsert

Det har i lang tid ryktes at Olympus ville lansere en forbrukermodell i E-serien tilpasset Fourthirds-standarden. Dette har også vært helt nødvendig for at standarden skal få større fotfeste enn i dag.

Modellen har et litt annerledes utseende enn andre speilrefleks på markedet, og det er også ørlite mindre enn kameraer som Canon EOS 300D og Pentax *istDS som kameraet vil konkurrere med.

Grunnen til at Olympus har kunnet bygge kameraet mindre skal være at den tradisjonelle pentaprisme-søkeren er erstattet med en "TTL Optical Porro"-søker, hva nå det skulle bety. Søkernøyaktigheten er på 94 %, og det finnes informasjon om hvitbalanse mv. i søkeren. En fin forbedring i forhold til E-1 er at det aktive fokuspunktet utheves i rødt - noe man også ser på mange av konkurrentenes modeller.

CCD-bildebrikken av ukjent fabrikat gir en oppløsning på 8 megapiksler. Noe overraskende er det at den har et vibrerende filter foran CCD-brikken som rister av støv - noe også den profesjonelle E-1 har. Dette er definitivt et godt salgsargument i forhold til konkurrentenes modeller.

Bildebrikken er av Full Frame Transfer-typen, som også Olympus E-1 har. Ifølge Olympus skal dette gi mindre støy i bildene og bedre dynamisk omfang. ISO-verdien er likevel som standard begrenset til maksimalt ISO 400, men via en opsjon i menyene får man tilgang til også ISO 800 og 1600.

Kameraet kommer i en pakkeløsning med et nytt 14-45 mm objektiv tilsvarende 28-90 mm. Objektivet har lysstyrke F3.5-5.6.

Olympus annonserer også et 7-14 mm objektiv tilsvarende 14-28 mm som skal komme på markedet våren 2005. Objektivet har F4 som største blender over hele zoomområdet.

Et nytt 40-150mm objektiv vil tilsvare 80-300 mm i filmformatet, dette har lysstyrke F3.5-4.5.

Olympus relanserer også et lyssterkt 150 mm objektiv tilsvarende 300 mm. Objektivet har største blender F2.0, og vil komme på markedet i oktober.

Mer informasjon finnes i pressemeldingen på neste side.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen