Olympus Camedia C-8080 Wide Zoom

Konkurransen i 8 Megapiksler-segmentet spisser seg til. Olympus C-8080 Wide Zoom ser ut til å bli et spennende produkt, selv om kameraet ikke har like kraftig zoom som de andre 8 Megapikslers kameraene som har vært lansert til nå. Objektivet har en brennvidde tilsvarende 28-140 mm (5x), og har lysstyrke F2.4-3.5. Objektivet skal være spesielt korrigert for kromatisk aberrasjon, og de som ønsker ytterligere zoom-omfang får kjøpt ekstra linser for vidvinkel eller tele.

LCD-skjermen til C-8080 er på 1.8 tommer og har 134 000 piksler. Den er vippbar, men ikke vridbar til siden slik som på Canon Pro 1 og Nikon 8700. Olympus har derimot lagt vekt på at skjermen skal få bedre egenskaper i sollys, og det virker som en fornuftig prioritering. Hvis LCD-skjermen er så god som Olympus påstår kunne de nesten like gjerne kuttet ut den elektroniske søkeren som kameraet også er utstyrt med.

Kameraet skal være raskt, etter 1.6 sekunder skal kameraet være klart til å ta et nytt bilde. Autofokusen skal også være rask, takket være en hybrid løsning med ekstern måling pluss kontrastmåling på CCD-brikken.

Kameraet kommer med ny Camedia Master programvare, som skal gi bedre kontroll over RAW-konvertering. Et problem med tidligere versjoner har vært at man ikke har kunnet forandre på bildeparametre, kun lagre bildet i TIFF.

C-8080 kommer på markedet i april.

Mer informasjon finnes i pressemeldingen og spesifikasjonene på de neste sidene. Se også vår side-ved-side sammenlikning av C-8080 mot C-770 og Canon Pro1.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen