Olympus Camedia C-760 Ultra Zoom annonsert

Det nye kameraet er en oppdatering til den svært populære Camedia C-740 Ultra Zoom. Vi vet ikke når Olympus eventuelt kommer med en oppdatering av toppmodellen i serien, C-750 Ultra Zoom.

Trykk på bildet for å se flere og større bilder

Kameraet har fremdeles en 10x optisk zoom, 3 Megapiksler og omtrent den samme funksjonaliteten.

Nytt er at kameraet leveres med et oppladbart Lithium-batteri og lader; den gamle C-740 brukte vanlige AA-batterier med de fordeler og ulemper dette medfører.

Kameraet leverer fremdeles 3.14 Megapiksler, men dessverre har Olympus krympet størrelsen på bildebrikken. Den gamle modellen hadde en bildebrikke på 1/2.5 tommer, C-760 har stusselige 1/2.7 tommer. Man kan derfor ikke anta at kameraet vil få vesentlig mindre støy i bildene enn den utgående modellen.

Det at bildebrikken er krympet fører også til at kameraet har fått en mindre interessant rekkevidde på zoomen; 42-420 mm mot 38-380 mm på C-740. Dette er en ALT for svak vidvinkel etter min mening. Det ideelle ville vært om Olympus hadde økt størrelsen på bildebrikken, og fått et kamera med zoom-omfang på 25-250 mm.

Trykk på bildet for å se flere og større bilder

Positivt er det at Olympus har økt størrelsen på LCD-skjermen fra 1.5 til 1.8 tommer. Dessverre har ikke oppløsningen på skjermen økt. Den elektroniske søkeren har derimot økt oppløsning, med hele 240 000 piksler. Dette er den mest detaljerte søkeren vi kjenner til på dagens marked.

En annen positiv endring er støtte for USB 2.0. Hvor stor hastighetsøkning dette vil medføre i praksis gjenstår å se; enkelte kameraer med støtte for USB 2.0 har faktisk tregere filoverføring enn de raskeste kameraene med USB 1.1.

Olympus oppgir at man i seriebildefunksjonen kan ta 12 bilder med 1.4 bilder i sekundet med standard JPEG-komprimering.

Størrelsen på kameraet er trimmet ned noen millimeter, og Olympus påstår at kameraet er verdens minste kamera med 10x optisk zoom.

Nytt er også lyd på videomodusen (dette finnes også på C-750) og støtte for Pictbridge.

Kameraet vil komme i februar, norsk pris er enda ikke kjent.

En sammenlikning mot C-740 finnes her.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen