Olympus Camedia C-70 Zoom

Nye C-70 blir ørlite større enn C-60, men til gjengjeld har Olympus klart å få plass til et objektiv med hele 5x optisk zoom. I likhet med C-60 starter zoomen på 38 mm, vi skulle gjerne sett en enda bedre vidvinkel.

Bildebrikken på 7.4 megapiksler gir bilder med 7.0 megapiksler oppløsning. Dette er dermed det første kameraet Olympus annonserer med 7 megapiksler oppløsning.

LCD-skjermen har vokst til 2 tommer, og den har meget høy oppløsning med 206000 punkter. Skjermen skal være av en type som takler solskinn godt.

Videofunksjonen er forbedret i forhold til C-60; C-70 tar video i VGA-oppløsning med 30 bilder i sekundet. Dessverre er lengden på slike videosnutter begrenset til 17 sekunder.

Andre viktige forbedringer er støtte for RAW-format, supermakromodus helt ned til 2 cm og mulighet til å fjernstyre kameraet fra PC via den nye Olympus Master programvaren. Kameraet støtter intervallfotografering, noe vi ikke kan huske å ha sett på Olympus-kameraer før. Seriebildemodusen er dessverre dårlig; man kan kun ta 2 bilder etter hverandre med 2.2 bilder i sekundet.

Vi synes også at kameraet har fått et finere design, men løsningen med skyvedeksel er forlatt - noe som gjør objektivet mer utsatt for støt. Batteriet som leveres med kameraet er mye kraftigere enn Olympus sine eldre løsninger.

Vi har ikke hørt noe fra Olympus Norge enda om kameraet, så pris her på berget er enda ikke kjent.

Som vanlig er spesifikasjoner, høyoppløselige bilder og linker lagt ut i prisguiden. Mer informasjon finnes også i pressemeldingen på neste side.

En sammenlikning mellom C-60 og C-70 finnes her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen