Olympus Camedia C-55 Zoom

Se større bilder i produktguiden

Rimelig, men med avanserte funksjoner
I likhet med sin storebror Camedia C-70, har C-55 en rekke avanserte funksjoner som du normalt bare ser på større og dyrere kameraer. Til tross for dette forventes prisen på C-55 å ligge på under £300 (ca 3500 kroner).

For denne prisen vil du få et kamera med muligheter for blant annet manuell eksponering, lukker- og blenderprioritet, manuell instilling av hvitbalanse, 5x optisk zoom, visning av histogram både i sanntid og etter eksponering. Med en effektiv oppløsning på 5,1 megapiksler, ser det ut til at man vil få god valuta for pengene i et såpass kompakt kamera.

Standardbatterier
C-55 er noe større og litt tyngre enn C-70. Det har de fleste funksjonene som C-70 har, men vil koste vesentlig mindre. Se produktguiden for sammenlikning av disse kameraene. Noe av grunnen til den økte størrelsen er at C-55 bruker 4 stk AA batterier (oppladbare eller vanlige) istedet for et proprietært batteri. Dette tar større plass, og veier normalt mer. Til gjengjeld er det nyttig hvis du oppholder deg på steder med dårlige lademuligheter. Det er enkelt å ta med seg noen ekstra batterier, og du slipper også problemet med dyre proprietære batterier som mister kraften og bør byttes etter en tid.

Se større bilder i produktguiden

Vi har ikke testet kameraet, så det er ikke mulig å si hvordan det yter, men etter spesifikasjonene å dømme er det klart at Olympus har satset på å gi kundene et kraftig verktøy, til en rimelig penge, uten at de har kuttet i de funksjonene som betyr noe for de kreative mulighetene.Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen