Olympus Camedia C-5060 Wide Zoom

C-5060 får en 5 Megapikslers bildebrikke på 1/1.8 tommer, tilsynelatende den samme som i C-5000.

C-5050 har vært en stor suksess for Olympus, så det stilles store forventninger til etterfølgeren. På enkelte områder ser det utvilsomt ut som at Olympus innfrir.

Det nye kameraet får en 4x optisk zoom tilsvarende 27-110 mm, og dermed markedets kraftigste vidvinkel. Dessverre har lysstyrken blitt ordinære F2.8-4.8, C-5050 kunne skilte med markedets mest lyssterke optikk med F1.8 på vidvinkel. Dette har også medført dårligere rekkevidde på blitsen i forhold til forgjengeren.

Av andre "nedgraderinger" kan nevnes at kameraet har mistet PC Sync tilkoblingen til ekstern blits, og at det er ørlite større enn C-5050.

Av forbedringer kan nevnes at LCD-skjermen har blitt "vridbar", LCD-skjermen til C-5050 var kun "vippbar". Skjermen har også blitt mer detaljert, og byr på ca. 130 000 piksler.

C-5050 blir første kameraet fra Olympus med VGA videomodus, og man kan ta opp slik høyoppløselig video i 39 sekunder.

Kameraet har fått raskeste lukkertid på 1/4000 sekund, sentrumsveid lysmåling og oppladbart Lithium-batteri. Om det sistnevnte er en fordel eller ikke kan diskuteres, da forgjengeren hadde meget god batterikapasitet med AA-batterier - som kan fås tak i over alt.

Den aller viktigste forbedringen er kanskje ytelsesforbedringen Olympus oppgir. Oppstarten skal være forbedret til omtrent 3 sekunder, og utløserforsinkelsen inkludert autofokus skal være på utrolige 0.4 sekunder.

Her har Olympus forbedret de aller fleste ulempene ved et av markedets beste kameraer. På papiret ser kameraet svært så lovende ut, og vi håper å bringe en test av kameraet så snart det er på markedet.

Kameraet vil være tilgjengelig i november, og Olympus Norge oppgir at veiledende pris er kr. 7.690.

Mer informasjon finnes i pressemeldingen og spesifikasjonene vedlagt på de neste sidene. Se også vår sammenlikning av C-5060 mot C-5050 og C-5000.

Flere bilder av kameraet finnes her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen