Olympus ber om unnskyldning

Selskapet er lei seg for uroen medieoppmerksomheten har skapt.

Det er ikke greit å være Olympus om dagen. Etter at den nyutnevnte sjefen for selskapet, Michael Woodford, varslet om et tilsynelatende overdrevent honorar en finansrådgiver fikk, har aksjekursen til selskapet blitt halvert.

Woodford fikk kort tid etterpå fyken, ifølge Olympus selv grunnet «store uenigheter med ledelsen om selskapets retning og måten det ble drevet på.»

Forrige uke kunne vi også melde at styreleder i Olympus, Tsuyoshi Kikukawa nå har trukket seg fra stillingen. Dette er samme Kikukawa som Woodford oppfordret til å trekke seg i brevet som varslet om honoraret i første omgang.

Nå har Olympus gått ut og beklaget alt oppstyret. På selskapets offisielle nettside, kommer president Shuichi Takayama med følgende uttalelse:

– Vi beklager dypt den påkjenningen og de problemene disse artiklene i media har påført kunder og aksjonærer, samt aksjefallet vårt nylige presidentbytte medførte.

Samtidig fastholder Takayama at selskapet ikke har gjort noe galt, og at de nå stabler et panel av eksterne eksperter på beina for å etterforske omstendighetene rundt honoraret.

Bukken og havresekken

Woodford har på sin side stilt seg kritisk til Olympus’ egen etterforskning. I et intervju på Jeff Randall Live (via AmateurPhotographer) sier han at den eksterne undersøkelsen selskapet gjennomførte for tre år siden var «ren og skjær feiing under teppet.»

Allikevel har Woodford stor tro på selskapet, og sier at det ikke er noe galt med selskapet i seg selv.

Les også: Ugler i mosen hos Olympus
Les også: Olympus jager uglene

(Kilder: Amateurphotographer 1, 2)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen