MEG 4.0 ser ikke så praktiske ut.
Teknofil
MEG 4.0 ser ikke så praktiske ut. (Bilde: Olympus)

Olympus viser egne databriller

Tar de opp kampen mot Googles Project Glass?

Google viste nylig fram sine databriller Project Glass i en demonstrasjon hvor brukere hoppet ut av et luftskip, syklet og rappellerte ned en bygning. Det er flere som kunne tenke seg en framtid med utvidet virkelighet over synsfeltet, og Olympus kaster seg nå inn i kampen.

Det japanske selskapet lar sløret falle av sitt nyeste påfunn, databriller med displayet MEG 4.0. Olympus har riktig nok vist fram noen prototyper av såkalte «wearable displays» tidligere, men dette produktet ser mer ferdig og konkret ut.

Den lille skjermen er såpass slank at den kan plasseres på de fleste brilleglass, og dermed får vi en potensiell konkurrent til Googles databriller.

Bluetooth-tilkobling

MEG 4.0 kommer med en oppløsning på 320 x 240 piksler, en lysstyrke på 10 cd/m2 til 2000 cd/m2, et akselerometer og en Bluetooth-tilkobling som kan bli brukt sammen med en smarttelefon eller nettbrett.

Akselerometeret skal bli brukt til å fortelle brillene hvilken retning brukeren ser, men brillene har imidlertid ikke et innebygd kamera, noe Project Glass har.

Skrur seg av automatisk

Displayet veier cirka 30 gram og batteriet har opptil 8 timers levetid i en spesiell modus som slår av skjermen automatisk for deg hvert tredje minutt i 15 sekunder. Hvordan dette skal fungere i praktisk bruk er vanskelig å si.

Olympus har ikke annonsert noen kommersiell utgivelsesdato for MEG 4.0, og det gjenstår fremdeles å se noen detaljert demonstrasjon av teknologien i praksis.

Bli vår fan på Facebook!
Bli vår fan på Facebook!

Det ser uansett ut til at produsentene vil satse mer og mer på skjermer som vi «har på oss», og det blir spennende å se om flere store aktører kommer med egne løsninger framover.

(Kilde: Olympus)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen