Olympus OM-D E-M5
Olympus OM-D E-M5 (Bilde: Olympus)

– Olympus har stanset produksjonen av moderne klassiker

Det populære speilløse OM-D E-M5 skal være på tur ut.

Da det speilløse systemkameraet Olympus OM-D E-M5 kom på markedet for to år siden, erklærte vi det umiddelbart for å være en klassiker. Dette er et topp moderne digitalt kamera, hvis navn og design henspeiler til OM-serien fra 70-tallet, og var ved lansering altså et av de aller beste speilløse kameraene vi hadde testet.

Nå ryktes det imidlertid at det går mot slutten, for 4/3 Rumors melder at de har fått beskjed fra tre separate forhandlere, både i Europa og Amerika, om at Olympus har stanset produksjonen av kameraet.

Ikke offisielt bekreftet

Olympus skal ha gitt forhandlerne beskjed om produksjonsstansen direkte, men ingen offisiell bekreftelse foreligger så langt fra selskapet. Ryktene sier heller ingenting om lillebror Olympus OM-D E-M10 eller toppmodellen Olympus OM-D E-M1.

Dermed er det neppe noen grunn til å frykte at serien skal bort. Snarere kan det hende vi om ikke så altfor lenge får se et helt nytt familiemedlem, og 4/3 Rumors spekulerer også i om dette kanskje kan komme til å bli hetende Olympus OM-D E-M6, og lanseres første uken i februar.

Hvis resten av serien er noe å dømme fra blir det noe å glede seg til:
Test: Olympus OM-D E-M1 er det beste speilløse kameraet hittil »

(Kilde: 4/3 Rumors)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen