(Bilde: Olympus)

Olympus har lansert superzoom med retro-design

Kompakte Stylus SH-1 låner mye fra langt mer avanserte slektninger.

I høst offentliggjorde Olympus det som nå ser ut til å bli førstemann ut i en ny kompaktkameraserie, Olympus Stylus 1. Nå får Stylus-familien et nytt skudd på stammen i form av Olympus Stylus SH-1.

Dette er et allround-kamera som smetter rett inn i lomma, og vil trolig være en god venn å ha med seg på alle former for reise. Det er ikke veldig avansert, men med et langt zoomområde burde den passe for mange anledninger.

Stabilisert zoom

Foto: Olympus

I likhet med Stylus 1 er Stylus SH-1 altså et superzoomkamera, men der hvor Stylus 1 har hentet visuell slektskap fra den speilløse OM-D-serien, er Stylus SH-1 som snytt ut av nesa på den svært så retroinspirerte PEN-gjengen.

Etter innmaten å dømme burde det kanskje egentlig ha vært omvendt. Stylus SH-1s trekkplaster er nemlig en av nyvinningene fra OM-D-serien; femakses optisk bildestabilisator. I tillegg er kameraet utstyrt med samme bildeprosessor, TruePic VII, som OM-D-kameraene.

På optikkfronten kan SH-1 skilte med 24 ganger zoom, tilsvarende 25mm til 600mm, hvor lysstyrken strekker seg fra f/3 til f/6.9. Det betyr at SH-1 byr på både mer vidvinkel og mer tele enn slektningen Stylus 1s 28mm til 300mm, men er ikke i nærheten av Stylus 1s konstante lysstyrke på f/2.8.

Reisefølge

På innsiden av SH-1 finner vi en 16 megapiksels bakbelyst CMOS-bildebrikke på 1/ 2.3 tomme. Denne gir mulighet for ISO-verdier mellom 100 og 6400.

Videoteknisk stiller SH-1 med opptak i Full-HD, 1920 x 1080 piksler, i enten 60 FPS eller 30 FPS, samt høyhastighetsmodus og timelapse-filming, hvor fem timer med bilder komprimeres til et 20 sekunders klipp.

I likhet med de fleste andre nye kameramodeller kommer også SH-1 med WiFi innebygget og er det lommevennlighet du er ute etter, er kameraets vitale mål 109 mm ganger 63 mm ganger 42 mm, fordelt på 271 gram. 

Når Stylus SH-1 blir tilgjengelig i mai vil den få en veiledende pris på 3500 kroner og komme i henholdsvis hvitt og svart utførelse. Sett opp et prisvarsel i Prisguiden, så får du beskjed når den er på lager »

Vi tok nylig med oss retrokameraet Olympus OM-D E-M10 til Svalbard:
Se alle bildene fra isødet »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen