Olympus avslører framtidsplaner

Produktutviklingen lar seg ikke stoppe av selskapets økonomiproblemer

Bildeavdelingen til Olympus vil fortsette som vanlig, på tross av selskapets økonomiske problemer. Det avslørte markedsdirektør Toshiyuki Terada under et pressearrangement for selskapets nye lekkerbisken OM-D E-M5.

Olympus EP-3 vil kanskje få en oppfølger innen høsten, røper Olympus.
Olympus EP-3 vil kanskje få en oppfølger innen høsten, røper Olympus.

Amateur Photographer skriver at Terada røpte noen av selskapets planer, og forteller at det neste microFourThirds-kameraet til Olympus nok vil være i PEN-serien. Deres nye OM-D-kamera vil ikke få noen oppfølger innen fotomessen Photokina i september, sa markedsdirektøren.

Olympus sine produktplaner er ikke begrenset til bare kameraer. Terada fortalte at Olympus for tiden har oppmerksomhet rundt utvikling av fastobjektiver. Deres nylanserte M.Zuiko Digital ED 75 mm f/1.8 og makroen M.Zuiko Digital 60mm f/2.8 vil komme i løpet av sensommeren, kanskje i forbindelse med Photokina.

De siste årene har Olympus åpenbart satset mest på å utvikle kameraer i mFT-serien sin, men produktdirektør Claudia Baehr fastslo at de ikke har glemt E-serien, som huser toppmodellen E-5. Hun avslørte samtidig at siste speilrefleks i E-serien nok ikke har sett dagens lys ennå, uten å gi noen tidsestimater på når et nytt kamera kan bli sluppet. Samtidig kan det bli aktuelt for Olympus å satse enda hardere på OM-D-serien, dersom den selger godt nok.

Kommentarer (25)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen