Olympus’ program for bildeorganisering oppdateres

I IB kan du blant annet legge på filter på bildene dine.
I IB kan du blant annet legge på filter på bildene dine.

Olympus IB, tidligere Olympus Master, er et program som følger med alle nyere modeller av Olympus’ digitalkameraer, og lar deg organisere bilder etter forskjellige kriterier, samt utføre lettere bilderedigering. Verktøyet oppdateres nå til versjon 1.2 med flere nye funksjoner.

Blant nyhetene er muligheten til å lage såkalte Cinema slideshows, eller automatisk bildefremvisninger på godt norsk. Fargestyring er også en mulighet, for de litt mer avanserte brukerne av IB.

Den største forandringen er nok at verktøyet nå også kan redigere video, men muligheten er dessverre kun begrenset til videoklipp som er filmet med utvalgte Olympus-kameraer.

Verktøyet kan fra før av organisere bilder etter begivenhet, lokasjon, person og i samlealbum. I tillegg har IB automatisk ansiktsgjenkjenning, og mulighet for geotagging av bilder. Olympus IB er kun tilgjengelig på Windows-plattformen foreløpig, men forgjengeren, Olympus Master, er kompatibel også med Mac.

Programmet skal oppdatere seg selv automatisk om du allerede har det installert på en maskin som er tilkoblet Internett, men oppdateringen kan også settes i gang manuelt ved å gå til Help og deretter Update Software på hovedmenyen i IB. Hvis du ikke har programmet installert fra før, kan det lastes ned her, men du må ha serialnummeret fra et Olympus-kamera for å kunne gjøre dette.


Les også: Gratis råbehandlingsprogram fra Hasselblad
Les også: Picasa - Utradisjonell bildeorganisering
Les også: Guide - Tillegg for bilderedigering

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen