Olympiakomiteen misliker pirater

De olympiske leker viser seg å være enormt populære. Men ikke alle orker å holde seg våkne på natten for å få med seg hva som skjer i Kina. Å laste ned sendingene i ettertid har derfor blitt svært populært, til stor forargelse for den Internasjonale Olympiske Komité (IOK).

OL populært blant pirater
The Pirate Bay har nemlig den siste tiden opplevd stor pågang fra mennesker som vil laste ned sendinger fra OL i Beijing. På nettsiden ligger det torrentser fra flere hundre klipp som omhandler OL og flere av disse er rykende ferske fra hendelsene i Beijing. IOK vil derimot slett ikke ha noe av at deres hjertebarn piratkopieres og spres helt gratis. De har derfor skrevet en offisiell klage til den svenske regjeringen hvor de ber om at det tas affære ovenfor The Pirate Bay.

- Brevet fra IOK kom til departementet i dag. Vi kommer til å håndtere det, sier Martin Valfridsson, pressesekretær hos den svenske justisministeren Beatrice Ask, ifølge den svenske avisen Dagens Nyheter.

I brevet spør også IOK om lovligheten rundt Pirate Bay og om de selv kan ta steg for å stanse spredningen av OL-sendingene.

Får trolig liten effekt
Det er spesielt bilder fra åpningsseremonien IOK misliker at spres. Det er derimot lite trolig at de vil makte å stanse sendingene fra å spres videre med dette. Tidligere forsøk på å stanse The Pirate Bay har hatt liten effekt. Derimot har Pirate Bay reagert med å lage en ny logo som lenker direkte til alle torrentsene på siden som har med OL å gjøre.


Pirate Bay sin nye logo sender en klar melding til IOK.

IOK får trolig heller slå seg til ro og være fornøyde med at det ble laget en meget populær åpningsseremoni.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen