OLPC-tablet til 500 kronerDet har tidligere gått rykter om at en ny OLPC skal bli en tablet-PC (XO-3), og at denne kunne bli lansert om to år, og at prisen kunne ligge på under 100 USD. OLPC er et prosjekt som går ut på å utvikle datamaskiner for barn i fattige land.

Nå skal prosjektet fremskyndes, sier Nicholas Negroponte, gründeren av OLPC-prosjektet, til nettstedet itworld.com. De nye planene går ut på å ha en fungerende prototype klar i desember 2010, og at produktet skal koste 75 USD (rundt 500 NOK).

Den nye tablet-PC-en skal ha Arm-basert prosessor, og trolig en 9-tommer skjerm, eventuelt noe større. Enheten skal etter planen bruke "dual-mode" skjerm, det vil si at brukeren skal kunne velge mellom en modus med baklys, eller en modus som gjør det lettere å bruke enheten utendørs i sollys. De første modellene vil sannsynligvis kjøre Android-operativsystem fra Google.

Det er bekreftet at OLPC-prosjektet har inngått et samarbeide med Marvell som skal utvikle OLPC-er som skal være tilrettelagt for skolearbeid. Dette samarbeidet gjelder visstnok både vanlige OLPC-er og de nye tablet-PC-ene.

(Kilde: ITworld.com, OLPC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen