Olloclip gjør iPhone til systemkamera
Teknofil

Olloclip gjør iPhone til systemkamera

Med denne får du mer ut av ditt iPhone-kamera.

OlloClips fotolinser for iPhone gjør at du kan ta bilder iPhone ellers ikke ville vært i stand til.

Vi har sett utskiftbar optikk for iPhone før, da i form av linser som kan festes på telefonen ved hjelp av en magnet, og en metallring klistret rundt kameraet på telefonen.

Tre objektiv i ett

OlloClip har valgt å gjøre det litt annerledes. Her er vidvinkel, macro og såkalt fisheye satt sammen i en dings du trer ned på telefonen ved behov. På den ene siden sitter en litt stor linse (fisheye), mens du på motsatt side har et vidvinkelobjektiv.

Ved å skru av den ytterste linsen på dette objektivet, blir dette et objektiv for nærbilder tatt på helt ned til en cm avstand.

Vi skal ikke påstå at OlloClip går de vanlige kameraprodusentene i næringen, men for deg som er litt nysgjerrig på om du kan gjøre iPhone-kameraet ditt litt mer anvendelig, så er det verdt å kikke nærmere på.

Vi har knipset noen bilder for å se hvordan resultatet ble. Samtlige bilder – også toppbildet i denne artikkelen – er fotografert med iPhone 4S. Telefonen på bildet er imidlertid en iPhone 4 - linsen passer på begge.

Fisheye

Her har vi fotografert samme motiv med og uten fisheye:

Vidvinkel

Her har vi fotografert samme motiv med og uten vidvinkel:

Makro

Her har vi fotografert samme motiv med og uten makro:

Blomsten måler ca 1x1 cm. Makrolinsen er brukt på bildet til venstre. Bildet til høyre viser hvor nær vi kom uten Olloclip.
Blomsten måler ca 1x1 cm. Makrolinsen er brukt på bildet til venstre. Bildet til høyre viser hvor nær vi kom uten Olloclip.

Olloclip er enkel å putte i lomma. Den veier bare 29 gram, og kommer med bæreveske og linsedeksler. Bærevesken er i mikrofiber og kan brukes som pusseklut. Prisen er 70 dollar fra Olloclip.com, eller 629 kroner på Apple Store.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen