Ølkjøleren du graver ned i hagen
Teknofil
(Bilde: eCool)

Ølkjøleren du graver ned i hagen

Sveiv frem en kjellerkald øl.

Ølbokser kan i perioder ta opp mye plass i kjøleskapet, og det er dette problemet nyoppfinnelsen eCool prøver å løse. Det danske selskapet som står bak oppfinnelsen har hentet inspirasjon fra en gammel tradisjon som går ut på å grave ned ølen for at den skal kjøles naturlig i jorden.

Selve ølkjøleren må du derfor grave ned i hagen med et jordbor – eller med spade, «hvis du er en ekte mann», som selskapet skriver på sine nettsider. Apparatet tar 24 ølbokser (0,33 l.).

«Kælder kold øl»

Denne delen må du grave ned.
Denne delen må du grave ned.Foto: eCool

For å fiske opp en boks fra bakken må du bruke sveiv, ettersom kjøleren ikke bruker noe elektrisitet. Oppfinnerne hevder dessuten at det av denne grunn kan bidra til å «redde verden». 

Nettsiden Ubergizmo påpeker at løsningen neppe vil gi deg iskald øl, men likevel kald nok til at den kan drikkes. Danskene selv er nok fornøyde med en som er «kælder kold». Takket være god isolasjon skal imidlertid røret som stikker ned i bakken holde lik temperatur oppe og nede, samt sikre at ølen ikke blir frostskadet om vinteren.

Om du sparer noen penger på å bruke eCool istedenfor kjøleskapet er nok heller tvilsomt. Ølkjøleren koster nemlig over 2000 kroner. 

En løsning for den litt mer utålmodige:
V-Tex kjøler ned drinken din på et blunk »

(Kilder: eCool via Ubergizmo)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen