OLED vil nå enorme verdier

Ifølge en ny rapport levert av markedsanalytikerne i amerikanske Markets and Markets, er OLED-markedet forventet å ha en verdi på 3051 millioner dollar – eller omtrent 17,7 milliarder kroner innen 2015. Årlig vekstrate er ventet å komme på 27,8% fra 2010 til 2015.

Populært med samarbeid

Dette er OLED:

• Organic light-emitting diode
• En OLED er en halvleder, mellom 100 og 500 nanometer tykk — rundt 200 ganger tynnere enn et menneskehår
• OLED-er utstråler lys gjennom elektro-fosforescens
• Genererer veldig lite varme
• Har fordeler overfor LCD-skjermer, da OLEDs plastiske, organiske lag er tynnere, lettere og mer fleksible
• Fordi en OLED selv genererer lys, behøver ikke skjermene bakbelysning som ved LCD, noe som kutter ned på strømforbruket
• Avstanden mellom elektrodene er tynnere — dermed går mindre lys tapt og OLED-skjermer fremstår som skarpere og lysere enn LCD
• Les mer på Wikipedia

OLED-markedet er fortsatt i en tidlig utviklingsfase, og er for tiden fokusert på forskning for å kommersialisere produkter med OLED-teknologi, slik at du og jeg skal få råd til å kjøpe TV-er med denne teknologien.

Samarbeid og felles foretak er, ifølge rapporten, den mest populære vekststrategien blant produsentene, og står for 61,2% av alle strategiske utviklinger i OLED-produksjonen. Oppkjøp har også spilt en betydelig rolle i OLED-markedets konkurransedyktige sfære.

Sørøst-Asia størst

OLED-materialer og -paneler er hovedsaklig produsert i Asias stillehavsregion, ettersom tilgjengelighet av billigere arbeidskraft, råvarer, og produksjonsteknologier er større i denne regionen.

Sørøst-Asia står derfor bak hele 90,1% av den globale OLED-produksjonen, fulgt av Europa med 6,2%, mens Nord- og Latin-Amerika innehar en andel på 3,8%. Sørøst-Asia har også det største sluttbrukermarkedet, med et konsum på 65,2% av all produsert OLED-teknologi, etterfulgt av Europa på 21,5% og Nord-Amerika med 13,3%.

En stadig økende og kostnadseffektiv produksjon av enheter med OLED-skjerm vil etter hvert gi oss større tilgang til bedre produkter for en billig penge. OLED skal ha et mindre strømforbruk, men likevel et mye bedre bilde med tanke på responstid, lysstyrke, fargegjengivelse og kontraster enn det vi har blitt vant til med LCD og plasma.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Vil OLED bli den neste generasjonen med TV-teknologi for de tusen hjem? Hva tror du?

(Kilder: Markets and Markets, OLED-Display)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen