LG lanserer denne 55 tommer store OLED-modellen med «bare» Full HD i år.

OLED-TV med 4K-oppløsning er på vei

LG lanserer denne 55 tommer store OLED-modellen med «bare» Full HD i år. (Bilde: LG, All Rights Reserved)

OLED-TV med 4K er på vei

LG sikter mot en mulig lansering allerede neste år.

LG har tidligere vist frem en TV med 4K-oppløsning og en 55 tommer stor OLED-TV. Sistnevnte, som vi kikket på i Monaco, dukker opp på markedet i høst, men kommer med «bare» Full HD 1080p på oppløsningsfronten.

Når LG sysler med både 4K og OLED, hva er vel da ikke mer naturlig enn at de slår sammen disse to teknologiene? Det er akkurat dette som er i ferd med å skje, ettersom LG allerede er i full sving med å jobbe på en OLED-TV med 4K-oppløsning. TV-en skal i tillegg ut på markedet i overskuelig fremtid, og muligens allerede til neste år.

Store planer – bokstavelig talt

LG anslår å bare selge rundt 50 000 eksemplarer av sin OLED-modell i 2012, men har lagt store planer for fremtiden til OLED-teknologien. 4K, som angir at oppløsningen er på cirka 4000 horisontale piksler (Full HD har til sammenligning 1920 piksler i bredden), er følgelig med i denne strategien.

Når produsentene leverer stadig større TV-er, Sharp lanserer for eksempel en modell på hele 90 tommer, er det nødvendig med en høyere oppløsning for ikke å kunne se selve pikslene.

Ved to separate anledninger har LG snakket om 2013 som en potensiell lanseringsramme for en OLED-TV med 4K, men selskapet har ikke frigitt konkrete detaljer ennå. Det blir også nevnt at de jobber med større OLED-TV-er, samt buede skjermer.

– OLED vil ta over

Når det gjelder utviklingen i markedet, mener LG at OLED-TV-er vil fortsette å koste rundt 50 prosent mer enn LCD-baserte skjermer også i 2015. Det er likevel forventet at OLED-TV-er vil ta mer enn halvparten av markedsandelene på modeller som har størrelser på over 47 tommer innen 2015.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

LG forventer dessuten at OLED-TV-er blir rimeligere enn LCD-TV-er innen 2017, og at teknologien i tillegg vil ta over på det generelle markedet.

(Kilde: FlatpanelsDK)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen