OLED-skjermer på vei inn i stua


Bildet viser en 21-tommer OLED-skjerm fra Samsung

Elektronikkgiganten forventes å vise frem en protoype på en TV basert på det nye OLED (organic light-emitting diode)-panelet neste uke. Panelet har en størrelse på 40 tommer og er kun litt under én tomme tykt.

OLED-paneler har et lavere effektforbruk enn tradisjonelle LCD- og plasma-paneler, blant annet takket være at det ikke er behov for baklys. I tillegg kan OLED-paneler tilby høyere oppløsning og raskere responstid.

Hittil har skjermer med OLED-teknologi blitt tatt i bruk i håndholdte enheter som mobiltelefoner og mediaspillere. Det å benytte teknologien i paneler på TV-størrelse er imidlertid langt mer innviklet.

Tidligere i år viste Samsung frem en OLED-basert 21-tommer skjerm med en oppløsning på 1920x1080 punkter (les vår sak). Prototypen på 40-tommeren benytter på sin side en oppløsning på 1280x800 punkter, har en lysstyrke på 600 cd/m2 og et kontrastforhold på 5000:1. Panelet måler kun 2,2 centimeter i dybden og kan monteres i TV-apparater som kun er 3 centimeter dype.

Det forventes at OLED-teknologien får sitt kommersielle gjennombrudd i TV-apparater og større skjermer først i 2007-2008.

(kilde: News.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen