AUO viste ikke fram noen modell, så vi får nøye oss med denne 55 tommer store 4KTV-en.
AUO viste ikke fram noen modell, så vi får nøye oss med denne 55 tommer store 4KTV-en. (Bilde: AUO)

OLED-panelene når nye høyder

AUO hevder de har verdens største OLED-panel på lager.

I fjor besluttet den store skjermpanelprodusenten AUO å bli med i OLED-markedet, men produksjonen av OLED er ikke nødvendigvis det enkleste i verden. I likhet med andre aktører, slet det taiwanske selskapet med lav produksjonsavkastning, men snuste på en egen printeprosess for OLED-paneler – i et ledd å øke fortjenesten.

Nå kan det se ut som at taiwanerne har fått en løsning på mange av utfordringene, ettersom de nylig presenterte detaljer om et 65 tommer stort OLED-panel på den årlige Display Week 2013-utstillingen i regi av bransjeorganisasjonen SID. Dette vil i så fall være det største OLED-panelet hittil.

Fravær av større OLED-TV-er

Både LG og Samsung har tidligere vist fram 55 tommer store OLED-TV-er, mens Sony og Panasonic har presentert 56-tommere.

De store OLED-TV-ene glimrer likevel med sitt fravær hos de fleste forhandlere, på grunn av produksjonsproblemer, pris og etterspørsel. Dette har likevel aldri hindret bedriftene i å utvikle nye og større versjoner av et produkt, og AUO sklir rett inn i denne kategorien.

AUO med lovord

Det som ble presentert på Display Week i Vancouver i forrige uke, var riktig nok ikke en fysisk modell av det 65 tommer store panelet. Isteden kunne de besøkende få informasjon via en rapport som var framlagt, og her manglet det ikke på lovord fra AUOs side. Om skrytet stemmer overens med virkeligheten, vil kun tiden vise.

AUO hevder i alle fall at 65-tommeren er ferdigstilt og produsert, og at resultatet overbeviser. Det skal visstnok ikke være ujevnheter i fordelingen av lyset på panelet, og bildekvaliteten skal i god OLED-ånd være overlegen. Når en eventuell masseproduksjon av panelet skal forekomme, er fremdeles ukjent.

AUO produserer kun paneler, og ikke egne TV-er. Både Sony og Panasonic har dratt nytte av AUOs paneler i sine 56 tommer store 4K-OLED-TV-er.

Det er mye OLED-moro i vente:
De kurvede OLED-TV-ene kommer faktisk i butikken »

(Kilder: AUO via FlatpanelsDK)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen