Oktoberfesten skrider frem

Nei, fremdeles ikke SÅNN oktoberfest!
Nei, fremdeles ikke SÅNN oktoberfest!

Årets oktoberfest er godt under veis, og de påmeldte trenger bare å holde ut en drøy uke til før man kan gjøre opp status for denne gang og se alle bildene som er lagt inn i bildetrådene. Brukernes bildetråder finner du forresten her og diskusjonstråden for oktoberfest 2009 er denne.

Vi har tatt en rask titt på forumet og valgt ut 15 bilder vi ønsket å vise våre lesere, til inspirasjon for ytterligere eller senere deltagelse i utfordringer og konkurranser:

Først et bilde fra sjefen sjøl, tomsi42, som denne gangen har valgt å kun bruke 35 mm optikk, samt kun fotografere ting med hull i:

Foto: tomsi42
Foto: tomsi42

Det var mange bilder i svart-hvitt denne gangen, men av dem som har valgt å fotografere i farger er arnold_layne, som i hele oktober kun skal fotografere med sin Nikon D700 og et Nikon AF-D 85 mm f/1.4-objektiv:

Foto: arnold_layne
Foto: arnold_layne

Maranello holder seg til sin Nikon D80 med Sigma 50mm F1.4 EX DG HSM, men skyter både i farger og svart-hvitt. Her har vi valgt ut ett av hver:

Foto: Maranello
Foto: Maranello
Foto: Maranello
Foto: Maranello

bareanton benytter samme objektiv til sin oktoberfest, og viser blant annet frem dette bildet:

Foto: bareanton
Foto: bareanton

Albix holder seg også til 50 mm brennvidde, men i form av Lensbaby Composer, et mildt sagt spesielt objektiv men som ikke desto mindre gir mye fotomoro:

Foto: Albix
Foto: Albix

En annen som bruker Nikon og 50 mm er ET! som med sin Nikon AF-D 50mm f/1.8 foreviget dette motivet:

Foto: ET!
Foto: ET!

Beviset på at man kan ta gode bilder selv med rimelig optikk er -Teddy-, som fotograferer med et Nikon Serie-E 35 mm f/2.5 som han fikk gratis med sitt Nikon D300. I følge ham selv sliter han med ettervirkningene av en hjernerystelse for en tid tilbake, men det er det ingen ting som tyder på i de flotte bildene han har vist frem. Her er to av dem:

Foto: -Teddy-
Foto: -Teddy-
Foto: -Teddy-
Foto: -Teddy-

iamluka på sin side benytter sitt nye Sigma 105 mm f/2.8 macro på sitt Nikon D90. Denne typen objektiver er også kjent som gode portrettobjektiver, så her viser vi frem litt av hvert:

Foto: iamluka
Foto: iamluka
Foto: iamluka
Foto: iamluka

EvilHomer bruker også kun ett objektiv, et Nikon AF-S DX 35 mm f/1.8G, men veksler mellom å bruke det på et Nikon D40 og et Nikon D300:

Foto: EvilHomer
Foto: EvilHomer

Enda en som bruker 50 mm er Johnny™, men han bruker Olympus E-420, slik at hans Olympus Zuiko Digital 50mm F2.0-objektiv gir et atskillig trangere utsnitt enn en 50 mm ville gjort på kameraer fra andre produsenter. På bildet vi viser her har han fanget en fransk bulldog på mer enn en måte:

Foto: Johnny™
Foto: Johnny™

gcardinal har på sin side gitt seg selv en hardere utfordring enn mange andre, siden han ikke bare kun skal benytte Nikon D700 med Nikon AF-D 16 mm f/2.8 Fisheye, men også har satt seg fore å kun redigere bildene i Capture One eller Adobe Lightroom, i tillegg til at han ikke vil beskjære noen av sine oktoberfest-bilder.

Foto: gcardinal
Foto: gcardinal

Til sist avslutter vi med et portrett med andreasoverland som opphavsmann. Han bruker sitt Canon EF 85 mm f/1.2L på et Canon EOS 5D Mark II eller Canon EOS 1Ds Mark III til å ta svart-hvitt portretter av folk han møter i jobben, og det gjør han svært godt. Her har vi valgt ut ett av mange gode protretter:

Foto: andreasoverland
Foto: andreasoverland

Det var alt for denne gang, men vi kommer tilbake med mer når oktoberfesten er avsluttet for denne gang!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen