Økt salg av hybrider

Salget av PDAer og hybrider har den siste tiden gått opp, viser tall for det markedene i Europa, Midt-Østen og Afrika (EMEA) fra analyseselskapet Canalys. Økningen var uventet, og skyldes tildels stor økning i salget av telefonhybrider av typen P800 og 3650.

Markedet for PDAer har stagnert de siste to årene, men kan ifølge tallene fra Canalys vise til økt salg, noe som bekreftes i blant andre Palm og Sonys salgsrapporter. Andre derimot, for eksempel Hewlett Packard, har merket en liten nedgang i sitt salg av PDAer, men venter å stige igjen til tredje kvartal.

Nokia ligger på topp i hybridmarkedet, som i mobilmarkedet, og kan vise til hele 78% i markedsandel. Det er dermed helt klart at finnene har hatt suksess med sine to Symbianmodeller 3650 og 7650. Sony Ericsson med P800 kommer på andreplass med en betydelig mindre andel på 15%, og sisteplass er SPV Orange med 5%. Tallene viser også at Symbian står for hele 95% av systemene i hybridtelefonene, mens kun 5% stammer fra Microsoft.

PDA markedet er mer jevnt, hvor man har Palm på førsteplass med 34% av markedet, like stor andel som på samme tid i fjor. Hewlett Packard er største produsent av Pocket PC-baserte enheter med 24% markedsandel, men må bite i seg en nedgang på to prosent fra forrige kvartal. Dette skal ifølge analytikere snu i fremtiden, med tanke på nye modeller som er på vei.

Det er trolig at dette er begynnelsen på en trend vi vil se fremover med en formidabel økning i salget av hybridprodukter, mens salget av PDAer vil gå noe tregere og til tider stagnere. Sony, som har vist nye takter og innovative ideer og løsninger for PDA, hadde en økning på 64% i salget i andre kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor. (Alt om Sonys siste produkter kan du lese her.)

For mer informasjon om Canalys sin markedsanalyse kan man besøke selskapets hjemmeside.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen