Et norsk Popcorn Time-domene er nå stengt av myndighetene. Dette skjermbildet viser den originale utgaven av tjenesten, som har kommet i mange ulike varianter.
Et norsk Popcorn Time-domene er nå stengt av myndighetene. Dette skjermbildet viser den originale utgaven av tjenesten, som har kommet i mange ulike varianter. (Bilde: Skjermdump/Popcorn Time)

Norsk Popcorn Time-domene ble stengt ned av Økokrim

Men nettstedet inneholdt egentlig ikke noe ulovlig.

Popcorn Time, noen ganger kalt «Netflix for pirater», har vært i myndighetenes søkelys i lang tid. Norge er intet unntak, og i en fersk pressemelding kunngjør Økokrim nå at et norsk domene med tilknytning til Popcorn Time er tatt ned.

Domenet det dreier seg om er popcorn-time.no, som nå kun viser en melding fra Økokrim om at domenet er beslaglagt. Årsaken til beslaget er at popcorn-time.no mistenkes for å bli brukt til straffbar medvirkning til brudd på åndsverkloven.

Inneholdt lenker og instrukser

Domenet selv skal ikke ha inneholdt Popcorn Time-programvare, men legger ifølge Økokrim likevel til rette for ulovlig fildeling på andre måter.

– Det norske domenet popcorn-time.no bidrar til tilgjengeliggjøringen ved å lenke til andre domener hvor nødvendig programvare kan lastes ned. I tillegg tilbyr det norske domenet popcorn-time.no informasjon, brukerveiledninger og nyhetsoppdateringer, skriver Økokrim i pressemeldingen.

Foreløpig er domenet altså kun under mistanke, og en etterforskning er nå satt i gang for å komme til bunns i saken.

– Vi gjennomfører en etterforskning som har som formål å avkrefte eller bekrefte mistanken om brudd på åndsverksloven, i tillegg til hvem som står bak dette domenet. Det er foreløpig ingen som er pågrepet eller siktet i saken, sa politiadvokat i Økokrim Maria Bache Dahl til nettstedet E24.

Dette er bildet som nå møter deg på popcorn-time.no.
Dette er bildet som nå møter deg på popcorn-time.no. Foto: Skjermdump

Populær og forfulgt

Popcorn Time er en torrentbasert strømmetjeneste som setter brukere i stand til å strømme filmer direkte i nettleseren og var bygget på åpen kildekode med  bidragsytere fra hele verden.

Tjenesten ble kjapt veldig populær og ble like kvikt aggressivt forfulgt av myndigheter og rettighetshavere, men har hatt en vedvarende tendens til å sprette opp igjen i nye utgaver. Nylig meldte vi sågar at den originale tjenesten hadde kunngjort sin retur, dog noe svekket.

Swefilmer var en annen ulovlig strømmetjeneste: Hovedmannen bak den tjenesten ble nylig arrestert »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen