Øker ytelsen på SSD

Micron 2,5
Micron 2,5" SSD

Micron har nå demonstrert det som, så vidt vi vet, er den SSD-en med best ytelse så langt.

En tidlig ES-versjon som vises i en Youtube-film (se under) nådde over 800 MB/s. Produktet er fortsatt på et relativt tidlig stadium og ytelsen kan ifølge produsenten forbedres kraftig – til over 1000 MB/s. IO-ytelsen er også i en klasse for seg selv, det beste vi har sett til dags dato.

I videoen over ser vi et tosokkel, åttekjerners Intel Xeon-oppsett med to av de nevnte SSD-ene. Forskjellen fra vanlige SSD-er er at disse ikke er begrenset av SATAs båndbredde på 300 MB/s. De er, i likhet med FusionIO-SSD-en vi skrev om tidligere, kobles til via et PCI Express-grensesnitt, nærmere bestemt PCI Express x8. Ifølge Micron er disse SSD-ene utstyrt med såkalt flash data management enhancements.

En gigabyte per sekund, anyone?

Under den korte demonstrasjonen hevder Microns Joe Jeddeloh at de to kortene når hele 800 MB/s, og 150 til 160 tusen tilfeldige IO-operasjoner per sekund i en slags RAID 0-løsning.

Det ble også vist et annet flash-basert PCI-express kort, med 16 flash-kanaler, som kombinerer de to kortene. Dette kortet skal ha en teoretisk båndbredde på 1 GB/s, og "godt over 200 tusen IO-operasjoner per sekund" - ifølge Jeddeloh.

Det nevnes ingenting ang. lagringskapasitet på noen av versjonene, men det er trolig ikke snakk om småtterier.

Et stort skritt

Selv om vi ikke har sett de eksakte tallene da Youtube-filmen er av noe laber kvalitet kan dette her være et stort skritt innen SSD-verdenen.

For sammenlikning kan vi tenke på at de raskeste SSD-ene som er tilgjengelig den dag i dag butter på ca 250 MB/s og rundt 30 tusen IO-operasjoner per sekund. Den raskeste harddisken, Western Digitals Velociraptor, stopper på omkring 100 MB/s.

Ikke første gangen

Konseptet med SSD-er over PCI Express-grensesnittet har vært aktuelt før, spesielt da FusionIO nådde over 100 tusen IO-operasjoner per sekund.
Som nevt tidligere har de også annonsert en versjon av monsteret som tilbyr en ytelse mellom 500 og 700 MB/s og omkring 50 tusen IO-operasjoner per sekund – til en nokså svimlende pris på omkring tre tusen dollar.

Lyst på en?

Så langt er både pris og tilgjengelighet ukjent, men Jeddeloh nevnte at 1 GB/s versjonen vil være tilgjengelig "snart."

(Kilde: Tgdaily)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen