Øker satsing på stormaskin

Denne globale handlingsplanen fra IBM skisserer begivenheter i Paris, Tokyo og New York som skal fremme stormaskinen for nye markeder, som for eksempel Kina, og utvide stormaskinens rolle i "on demand-markedet" i nøkkelbransjer som bank/finans, offentlig sektor, detaljvarehandelen og industri.

Omsetningen av stormaskiner har økt med ca. 30 prosent i tre år på rad og bransjeanalytikere mener den stabile veksten absolutt gir grunnlag for økt handelsvirksomhet.

IBM har introdusert et nytt operativsystem i form av TPF (z/Transaction Processing Facility), spesielt utformet for transaksjonsbehandling innen reiseliv, bank og offentlig sektor. Det nye systemet støtter 64-bit zSeries-stormaskinarkitektur og vil for første gang bruke Linux til å lage et hybrid operativmiljø som kan behandle opptil 25.000 transaksjoner per sekund.

Videre kommer selskapet til åpne et nytt multimilliondollar stormaskinlaboratorium i Peking, som blant annet skal støtte opp under stormaskinleveranser på det asiatiske markedet.

Det vil også bli åpnet et stormaskinbasert "on demand-driftsmiljø" for banker i Montpellier, Frankrike. Selskapet ønsker å revolusjonere arkitekturen på tjenester for blant annet bank, forsikring, offentlig sektor og varehandel. Poenget er selvsagt å få mest mulig over på stormaskindrift.

IBM sikter mot å hente inn mer komptetanse på stormaskiner og vil inngå partnerskap med universiteter over hele verden for å utdanne 20 000 nye stormaskinereksperter innen 2010.

(Kilde: IBM)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen