Økende interesse for sikkerhetsprodukter

Oppmerksomheten mot anti-virus produkter steg eksplosivt for kort tid siden da Blaster og Sobig herjet vilt på nettet. Økende antall angrep, innbrudd og enorme mengder virustrafikk har økt fokuset på sikkerhet - ihvertfall den siste tiden. Ifølge IDC har det europeiske markedet hatt en salgsøkning på nesten 14 prosent i løpet av ett enkelt kvartal.

Selv om ormer og virus har fått større viden oppmerksomhet en generelle "hacker-angrep", er det faktisk salget av brannmurer som har økt mest og representerer ca. 85 prosent av det totale salget av sikkerhetsprodukter.

I mange tilfeller er det nettopp kun en brannmur man trenger, også for å beskytte seg mot visse ormer som utnytter spesielle sikkerhetshull i operativsystemet og kommer seg inn via gitte porter. Med en brannmur kan man blokkere slike angrep og man er relativt sikker så lenge man ikke åpner virusvedlegg mottatt gjennom e-post. Det er selvsagt fortsatt påkrevet at man installerer alle sikkerhetsoppdateringer til diverse software.

IDC melder også at Cisco leder an i brannmurmarkedet med sine 30 prosent. Nokia og Netscreen følger som nummer to og tre med henholdsvis 18,4- og 14,2 prosent.

 

(Kilder: IDC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen