Økende interesse for KVM

De brukerne som har ønsket å sette opp virtualiserte systemer på x86 uten å bruke VMware, men heller basere seg på open source-komponenter, har ikke hatt veldige mange opsjoner å velge mellom.

Xen har dominert i flere år etter at den ble levert med som standard i Enterprise Linux-distribusjonene fra begge selskapene.

I ettertid har Xen (heldigvis) møtt stadig sterkere konkurranse fra KVM, som i sin tid ble eid av Qumranet og senere kjøpt av Red Hat. Fortsatt nyter Xen godt noe bedre modenhet med tanke på administrasjonsverktøy.

Rent ytelsesmessig finnes det flere benchmarks som underbygger at KVM er raskere enn Xen, men dette er neppe fasitsvaret i alle tilfeller.

På den kommersielle biten ser det ut som om interessen for KVM øker stadig. Red Hat er, naturlig nok, fortsatt den største drivkraften, men selskaper som IBM, Novell og Intel ser ut til å øke sitt engasjement.

"Big Blue" står nå for nær 10 prosent av aktiviteten (2. plass), med Red Hat i front på litt over 50 prosent. Ifølge en talsmann for IBM har man ikke engasjert seg i Xen-utvikling siden 2008 og signalet burde dermed være klart for alle IBM-kunder.

Både Novell og Red Hat må imidlertid regne med å støtte Xen frem til 2015-2020 siden "Enterprise Linux"-distribusjonene proklamerer 7 års livssyklus og oppdateringer.

(Kilde: Serverwatch)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen