Økende behov for lagring

De fem største aktørene som har spesialisert seg på disklagring inkluderer Hewlett-Packard, IBM, EMC, Sun Microsystems og Dell. Førstenevnte tapte riktignok noen prosenter i forrige kvartal, men klarte allikevel å lande på 23 prosent totalt. IBM har ca. 20 prosent markedsandel.

Et marked som stadig blir mer aktuelt for bedrifter er eksterne lagringssystemer. Disse har mange fordeler og er i tillegg relativt enkle å integrere. Ettersom disker har blitt et rimelig medium, kan disse lagringssystemene også konkurrere mot den tradisjonelle båndstasjonen.

Dersom disse disk-bibliotekene settes i RAID kan man både øke ytelse og sikkerhet, avhengig av hva som prioriteres. Tilbakelegging av sikkerhetskopier kan i de fleste tilfeller også foregå mye raskere enn eksempelvis for båndstasjoner.

Foreløpig er det EMC som desidert er den største aktøren i dette segmentet. Selskapet økte nemlig med hele 19,5 prosent i forrige kvartal. Ifølge IDC økte total omsetning for eksterne lagringssystemer med ca. 8 prosent, mens det totale disk-markedet økte 5 prosent. Dette ser ut til å bety en meget fornuftig økning i behovet for lagring, noe som selvsagt vil komme leverandørene til gode.

(Kilder: IDC, Techweb)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen