Også Sony må kalle inn batterier

Alternativ tekst mangler

For en drøy måned hadde Sony ingen planer om tilbakekalling av batterier. Dette til tross for at både Apple og Dell allerede hadde innrapportert flere tilfeller av overoppheting grunnet en produksjonsfeil på batterier, og satt i gang et omfattende batteriutbyttingsprogram for sine kunder.

Nå rammes også Sony av egne batterifeil og ser ut til å måtte tilbakekalle minst 90 000 batterier, hovedsakelig solgt på det asiatiske markedet.

Batteriene har enten modellnummeret VGP-BPS2B eller VGP-BPS3A. Antall batterier som må kalles tilbake kan imidlertid stige betraktelig, ettersom Sony fortsatt jobber med å skaffe seg oversikt over alle enhetene i land over hele verden. Batteriene kan sitte i Vaio-modellene AR, FE, FS, SZ og T.

Med dette er dermed Sony den syvende produsenten som har satt i gang tilbakekallelse av batterier i løpet av kort tid. Problemet munner altså ut i en overoppheting av batterienheten, noe som i verste fall kan fører til at batteriet tar fyr.

Koster dyrt

Disse batteriepisodene kan koste Sony så mye som en kvart milliard amerikanske dollar. Selskapet er nå i ferd med å revurdere sin egen profitt for dette året, som følge av produksjonsfeilene og erstatningskrav.

(Kilde: ITworld)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen