Også GeForce 8 med AGP

Nvidia BR02
Nvidia BR02

Til tross for at skjermkort med AGP-grensesnitt er aktuelt for stadig færre, er det fortsatt en viss etterspørsel for slike kort. Spesielt er det såkalte "nye markeder" i utviklingsland og Internett-kafeer som etterpør slike kort.

De beste skjermkortene med AGP-grensesnitt har en stund vært Radeon 1950 Pro-kortene, og Nvidias GeForce 7600 GT- og GeForce 7800 GS-kort er ikke så mye dårligere.

Imidlertid er ikke dette de mest moderne kortene på markedet.De mangler f.eks. DirectX 10-akselerasjon og skikkelig hardware-akselerasjon av H.264 og VC-1. Nylig har AMD bestemt seg for å gjøre noe med dette, og har gjort det mulig med Radeon HD 2600-kort med AGP-grensesnitt.

Det vil ikke Nvidia sitte stille å se på, og jobber nå med en ny revisjon (A05) av sin BR02 AGP-bro, slik at deres GeForce-kort i 8000-serien også kan plugges i hovedkort med AGP-sokkel.

Man antar at GeForce 8600 GTS-kortene er de foreløpig kraftigste som får AGP-mulighet, men de kommende G92- og G98-brikkene skal også kunne utstyres med AGP-mulighet. Det er på nåværende tidspunkt ikke kjent når kortene dukker opp i norske nettbutikker.

Finn priser på AGP-skjermkort i prisguiden.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen